Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir'de AK Parti Mahalle Yönetimleri ve 63. Danışma Meclisi toplantısı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Mahalle Yönetimleri ve 63.Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

        Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Levent Babacan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları mensupları, partililer ve meclis üyeleri katıldı.

        Toplantının ana gündem maddesini 16 Nisan'da yapılacak referandum oluşturdu. Toplantıda açıklamalarda bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 2017 yılının hizmette bereket yılı olacağını belirterek, "Bunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz. AK Parti iktidarı sayesinde artık temel atmalar değil, açılışlar yapıyoruz. Çünkü bir de temel atma yaparsak 365 günü temel atma, açılışla kapatmış olacağız" dedi.

        Konuşmasında, sözü 16 Nisan'da yapılacak referanduma getiren Başkan Özaltun, 16 Nisan 2017 tarihinin Beyşehir'e de bereketin en güzelini getireceğini söyledi. Bu süreçte, hep birlikte ilçe teşkilatı mensuplarıyla birlikte kapı kapı, mahalle mahalle dolaşarak vatandaşa Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatacaklarını vurgulayan Özaltun, "Koalisyonlar döneminden Cumhurbaşkanlığı sistemine gelinceye kadar yaşanan sıkıntıları ve bu sistemin bu ülke için ne kadar gerekli olduğunu vatandaşlarımıza anlatacağız inşallah. AK Parti iktidarında, sağlıkta, ulaşımda, kısacası her alan ülkemiz fazlasıyla yol kat etti. İnşallah bu yeni sistemle birlikte çok ama çok daha fazla yol kat edeceğiz" diye konuştu.

        "Referandum çift başlılığı ortadan kaldıracak"

        AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da açıklamalarında, referanduma değinerek, bu referandumun Türkiye'nin önünde takoz gibi duran farklı başlılık sistemini ortadan kaldıracağını söyledi.

        Milletvekilleri olarak bu konuda üzerlerine düşeni yaptıklarını ve bu konuda sandığı milletin önüne getirdiklerini söyleyen Babaoğlu, "Türkiye'nin önü Allah'ın izniyle açık. Ne dedik? Karar milletimizin dedik. Bunu, milletimize getiren, AK Parti ve teşkilat olarak şimdi biz milletimize diyeceğiz ki, biz bunu getirdik size deyip anlatacağız" dedi.

        Referandumda en yüksek oyu alacaklarını bu konuda kimsenin aklına herhangi bir endişe gelmemesi gerektiğini belirten Babaoğlu, "Allah'ın izniyle çok yüksek evet oyuyla alacağız. Daha fazla yüksek oy alalım diye çalışacağız. Bizim en büyük eserimiz, bu sistem değişikliğini gerçekleştirmek olacak. AK Parti olarak bir sürü eserimiz var Allah'a şükür. O yatırımlar şunlar bunlar, büyük tesisler, yollar, barajlar, Marmaraylar, havaalanları. Bunlar da eserimiz değil mi? En büyük eser de bu eser. Bu eser için gece gündüz çalışıyoruz Allah'ın izniyle. Sayın Cumhurbaşkanımız zaten halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanımız. Yeni hükümet sistemli ilk cumhurbaşkanımız olacak Allah'ın izniyle. Çünkü o her şeye layık" şeklinde konuştu.

        "Cumhurbaşkanlığı sistemi olmazsa olmazımız"

        AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Levent Babacan da, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin olmazsa olmazları olduğunu dile getirerek, "Koalisyon diye artık bir şey kalmıyor. Millet, kendi iktidarını, kendi başkanını kendisi seçiyor. Yine millet seçiyor. Meclisini kendisi seçiyor ve aynı anda iki sandıkla bu seçimler yapılıyor. Bugünden itibaren görevimiz artık, aynı 15 Temmuz gecesi bizi sokağa döken o sebep neyse, aynı ruhla aynı heyecanla, sandıktan bu evet oylarının çıkması için bütün var gücümüzle çalışacağız" dedi.

        "Referandumda en iyi cevabı 15 Temmuzu yaşayan millet verecek"

        AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ise, teşkilatının 7 Haziran ve 1 Kasımdaki seçimlerde her zamanki gibi gereğini yaptığını ifade ederek, "Bu konuda hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzde 15 Temmuz'u yaşamış bir millet var, en iyi cevabı da bence referandum da 15 Temmuz'u yaşayan insanlar olarak bu topluluk verecektir. Benim sizden hiç şüphem yok ve bu konuda hiç derdim de yok. Bunu yapacağınızı da biliyorum ve çok çalışacağız. Hep beraber çok çalışacağız" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Bu bölümde, partililer tarafından yöneltilen sorular cevaplandırıldı.

        (BG-AH-Y)

        20.02.2017 11:34:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler