Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milas'ta öğrenciler haşerelerle mücadele konusunda bilgilendiriliyor

        (Fotoğraflı)

        Çağrı Purma

        MUĞLA (İHA) - Sivrisinek ve diğer haşerelerle sahada mücadelesini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili bilgilendirme seminerleri de düzenliyor. Bilgilendirme seminerlerini öğrencilere yönelik sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına Milas'ta devam ediyor.

        Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Milas'ta bulunan öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenmeye başlanıldı.

        Sivrisinek ve diğer haşerelerin üreme şekli, üreme alanları, haşerelerden insanlara bulaşabilecek hastalıklar ile mücadele yöntemlerini içeren bilgilerin Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Milas Bölge Sorumlusu Veteriner Hekim Taner Karoğlan tarafından aktarıldığı bilgilendirme toplantıları Milas Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Dr. Mete Ersoy, Merkez, Özge Koleji, Sakarya, Zekeriya Gümüşkesen ve Gümüşlük okullarının 5 ve 6'ncı sınıf öğrencileri ile başladı.

        Yaz aylarında yoğun bir şekilde yapılan sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarının kış aylarında da ettiğine dikkat çeken Karaoğlan, larvaların barındığı kanallar, fosseptikler, sulama tankları, sazlıklar gibi yerleri kontrol altında tutarak ilaçlama çalışmaları yaptıklarını söyledi.

        Halk sağlığının olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçmek, çevre ve ekolojik dengeyi koruma bilinci ile çalıştıklarını ifade eden Karoğlan, "Halkımız arasında kışın sivrisinek üremesi olmayacağı kanısı yaygındır. Ancak sivrisinekler, çok çabuk değişik ortamlara uyum sağlayan ve kış aylarında da yaşayan ve bazı türlerinin de üremeye devam ettikleri tespit edilen bir haşeredir. Sivrisinek türleri ortalama 15 derece üzeri hava sıcaklığında üremeye başlar. Bölgemizin ortalama hava sıcaklığı 15,3 derecedir. Ancak 2015 Aralık ve 2016 Ocak aylarında hava sıcaklığı -2 ile -3 dereceye düşmesine rağmen sivrisineklerin açık fosseptik, atık araç lastikleri ve havuzlarda üredikleri ekiplerimizce bizzat tespit edildi. Sivrisineklerin kışlama evresi, mücadele çalışmalarında en önemli dönemdir. Kış mevsiminde yapılan mücadelede ergin sivrisineklerin kışlak alanları olan ahırlar, depolar, menfezler, köprü altları ve kanalizasyon sistemleri gibi kapalı ve yarı açık alanlara kalıcı ve anlık etkili ilaçlarla termal sisleme yapılıyor. Korunaklı havuzlar ve açık fosseptiklerde de sivrisinek üremeleri meydana geliyor. Bu şekildeki üreme alanlarına da larvalara etkili ilaçlar uygulanıyor" dedi.

        Milas merkezinde yer alan okullardaki öğrencilere yönelik gerçekleşecek olan seminerlerin ardından program kapsamında kırsal kesimlerde bulunan okul öğrencileriyle de bir araya gelineceği öğrenildi.

        (ÇP-MB-Y)

        20.02.2017 11:35:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler