Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çukurova Bölgesel Havalimanı'na trenle ulaşılacak

        (Fotoğraflı)

        Ersoy Yalçın

        MERSİN (İHA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na trenle ulaşım sağlanacağını söyledi.

        Tarsus Belediyesi ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, "Hedefimiz 2018 yılında inşallah Çukurova Bölgesel Havalimanını açmak. Havalimanı yapımı kapsamında karayolu ile birlikte demiryolunun yapımı da gerçekleşecek. Dolayısıyla hava alanına gelen bir yolcu, tren vasıtasıyla hem Mersin'e hem de Adana'ya gitme imkanına kavuşacak. Bunu da vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Tarsus'tan hava alanına gitmek isteyen veyahut hava alanından Tarsus'a gelmek isteyen, veya Mersin'den, Adana'dan hava alanına gitmek isteyen vatandaşlarımız artık tren kullanabilecektir. Yani biz, hava alanına tren bağlantısını yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmaları hem Devlet Demir Yollarımız hem de Karayolları Genel Müdürlüğümüz yaptı. Mevcut ihale uhdesinde çalışmayı tamamlayacaklar. O aradaki mesafeyi de demir yollarıyla döşeyeceğiz, sadece kara yolları bağlantısı olmayacak. Çukurova Bölgesel Havalimanı aynı zamanda demiryolu bağlantısı olacak. Dolayısıyla Tarsus'tan trene binen bir kardeşimiz doğrudan havalimanına ulaşabilecek. Bununla ilgili projelerimiz bitti, çalışmalarımız yapıldı, inşallah alt yapı yapımına da mevcut yüklenici firma başlayacak" dedi.

        Bakan Lütfi Elvan, 2017 yıl sonuna Çukurova Bölgesi Havalimanının alt yapısının tamamlanacağını, üst ihalesinin de kısa sürede çıkacağını belirtti.

        (ERY-Y)

        20.02.2017 12:04:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler