Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye Konservatuarı'na büyük ilgi

        (Fotoğraflı)

        GİRESUN (İHA) - Giresun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesine bağlı Belediye Konservatuarı'na her yaştan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriliyor.

        1994 yılında kurulan konservatuarın Giresun müzik hayatında hatırı sayılır bir yere sahip olduğunu belirten Giresun Belediye Başkan Kerim Aksu, "Kurulduğu yıldan itibaren THM, TSM koro çalışmaları ve enstrüman eğitimi veren konservatuarımız çeşitli etkinlikler de düzenleyerek ilimizin kültürel ve sosyal anlamda gelişmesine katkıda bulunmuştur. 2000-2001 Öğretim Sezonu'nda bünyesinde Batı Müziği ve Halk Oyunları Bölümünü'de faaliyete geçiren konservatuarımız bu alanda da birçok öğrenci yetiştirmiştir" dedi.

        "200 olan öğrenci sayısı Bin 380'e yükseltti"

        "Belediye Konservatuarı 2009 yılı öncesinde 150-200 civarında olan öğrenci sayısını arttırarak bin 380'e, 8 olan öğretmen sayısını da 33'e yükseltmiştir" diyen Aksu, "4 yıllık eğitim veren kurumumuz üniversitelerin müzik bölümleriyle aynı müfredatı işlemektedir. Günümüze kadar olan müzik çalışmalarımızda kurumumuzda yetişen 85 civarında öğrencimiz çeşitli üniversitelerin Müzik Öğretmenliği ve Devlet Konservatuarları bölümlerine kazandırılmıştır. Konservatuarımızda 1,2,3,4. sınıflar düzeyinde toplam 430 gitar, 225 bağlama, 185 keman, 96 piyano, 15 ney, 12 klarnet, 8 ut, 3 kanun, 120 halk oyunları, 25 bireysel ses eğitimi, 25 perküsyon eğitimi öğrencisi ile eğitim ve öğretime devam etmektedir" bilgisini verdi.

        (RY-ÖS-Y)

        20.02.2017 12:10:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler