Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tatvan'da 'anayasa değişikliği ve halk oylaması' toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Hakan Okay

        BİTLİS (İHA) - AK Parti Tatvan İlçe Başkanlığı tarafından "Anayasa Değişikliği ve Halk Oylaması" konulu bir toplantı düzenlendi.

        Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanğlay, anayasa değişikliği ve halk oylamasının önemine vurgu yaptı. Anayasa değişikliği ve halk oylamasının Türkiye için bir çıkış yolu ve fırsat olduğuna dikkat çeken Tanğlay, parti teşkilatı olarak konu ile ilgili halk oylamasının yapılacağı güne kadar yoğun bir çalışma yürüterek halkı bilgilendireceklerini sözlerine ekledi.

        Yeni hükümet sistemi, eski sisteme göre kazanımları ve sistemin nasıl işleyeceğiyle ilgili bilgiler aktaran Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, "Bizler, milletin kararına, milletin iradesine, milletin terazisine güvenmek mecburiyetindeyiz. Halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'da inşallah bu millet, anayasa değişikliğiyle birlikte bizi 'bidon kafalı' gören, bizi 'yarasa' olarak gören, bize 'bunların aklı ermez' diye söyleyenlere en önemli cevabı verecek" dedi.

        Milletin kararına, iradesine ve terazisine güvenmek mecburiyetinde olduklarını ifade eden Başkan Aksoy, "Bizim geleceğimiz için bundan sonraki sürecin daha istikrarlı, daha güvenli bir şekilde geçebilmesi için elimizden gelen gayreti 16 Nisan tarihinde göstermemiz gerekir. Bundan önceki kaosları bertaraf edebilmek, Türkiye'yi güven ve istikrar içerisinde götürebilmek için bu süreçte, bu kampanyada elimizden geleni göstermemiz gerekir. İster yasama, ister yürütme, ister yargı artık merkezde millet olacak. Dolayısıyla milletin vesayeti dışında hiçbir vesayeti kabul etmiyoruz, milletimiz ne derse bizim söyleyeceğimiz de odur. Biz bu konuda son derece hassasız. Son 15 yılda bizim elde ettiğimiz başarının sırrı da budur. Milletle bütünleşmemiz, derdiyle dertlenmemiz, isteklerini ve taleplerini kendimizin gibi görmemizdir. Dolayısı ile milletin bu kadar destek verdiğine şaşırmasınlar. Umut ediyoruz ki millet kararını 'evet' olarak vermiş durumda. Millet kendine havale edilen konularda her zaman en doğru kararı veriyor. Spekülasyonlara yer vermeyeceğiz. Yanlış bilgilendirmelere müsaade etmeyeceğiz. AK Parti olarak her kapıyı çalacağız. Sistemi en ince ayrıntısına dek anlatacağız. Halkımızın merak ettiklerini cevaplayacağız. Bu sistemin rejim değişikliği değil de hükümet modeli değişikliği olduğunu üstüne basa basa anlatacağız. Allah'ın izni ile 16 Nisan'da da milletin kararı tecelli edecek ve Türkiye yepyeni bir hükümet sistemine uyanacak" diye konuştu.

        AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Cemil Sayılgan da, değişikliliğin gerekliliğine dikkat çekerek, anayasa değişikliği ve halk oylamasının önemine vurgu yaptı.

        (HO-MSA-Y)

        20.02.2017 12:22:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler