Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sahte balda etikete dikkat

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Arıcılar Birliği (ORAYBİR) Başkanı Akın Çiftçi, sahte bal konusunda kavanoz veya bal paketinin üzerindeki küçük yazılara dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

        Türkiye genelinde en çok bal üreten illerden biri olan Ordu'da 5 bin 200 üyeli ORAYBİR Başkanı Akın Çiftçi, birlik olarak sahte bal ve glikoz kullanımı ile mücadele edeceklerini söyledi. Özellikle sahte bal konusunda vatandaşları uyaran ve uyanık olmaya çağıran Çiftçi, "Sahte bal dediğimiz ballar, paketlenirken kavanozların üzerine 'bal aromalı şurup' ibaresi ekleniyor. Bu ibareler okunma güç bir şekilde küçük harflerle etiketlere yazılıyor. Vatandaş da bu yazıyı göremediği için bal aldığını zannediyor. Bu sorunun çözümü noktasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına büyük görev düşüyor. En kısa zamanda bakanlık ve siyasilerle bu konuyu görüşerek çözüm bulmamız gerekiyor" dedi.

        (MAK-SLH-Y)

        20.02.2017 13:04:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler