Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKBO kursunda 3 bin 228 kişiye eğitim verildi

        (Fotoğraflı)

        Onur Altındağ

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ta ağaç kesme ve boylama eğitimleri ile ormanlarda eğitimsiz işçi kalmayacak. 42 kursta 3 bin 228 kişiye eğitim verildi.

        Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Arasında imzalanan protokol gereğince "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü" (AKBO) Kursu düzenleniyor. Bugüne kadar 42 adet kurs düzenlendi ve 3 bin 228 kişiye eğitim verildi.

        Orman Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde 2016 yılında 14 Adet Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü (AKBO) eğitimi tamamlanarak 701 kursiyer başarı belgesi almaya hak kazandı. 2017 yılında ise 16 adet kursta 950 kişiye eğitim verilecek. Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Orman Yangınlarına karşı alınabilecek tedbirler, İş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve kalite yönetimi, kesim hazırlığı, kesme ve boylama konularında teknik ve pratik bilgiler verilen eğitimde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve ilgili İşletme Müdürlüklerimiz program modülü uygulayarak kursu bitiren üretim işçilerine sertifika vermektedir. AKBO kursları her yıl düzenleniyor, iş güvenliği ve kesim teknikleri konusunda verilen bu eğitim çok önemli özellikle iş sağlığı ve iş güvenliği konularında çok hassas davranıyoruz. Teşkilatımız ile orman köylüsünün birlikte çalışmasının faydaları ile çevre koruma ve kalite yönetimi, kesim hazırlığı, kesme ve boylama konularında teknik ve pratik bilgiler verilen bu eğitimler sonucunda Bölgemizde AKBO eğitimi almayan üreticimiz kalmamış olacaktır" dedi.

        (OA-OA-Y)

        20.02.2017 14:27:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler