Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OMÜ'lü ülkücüler "Fırat" için yürüdü

        (Fotoğraflı)

        Erdi Demür

        SAMSUN (İHA) - Samsun Ülkü Ocakları Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Teşkilatı üyeleri Ege Üniversitesinde öldürülen Fırat Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi.

        2 sene önce Ege Üniversitesinde çıkan öğrenci kavgasında hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu'nun ölüm yıldönümünde OMÜ'lü ülkücüler yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. İlahiyat Fakültesi önünden başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde Yaşam Merkezine kadar sürdü.

        Yaşam Merkezi önündeki meydanda hilal şeklinde konuşlanan yüzlerce öğrenci, kartpostallar ile "Fırat Çakıroğlu" yazdılar. Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan Samsun Ülkü Ocakları OMÜ Teşkilatı 2. Başkanı Aykut Aydoğdu, "Üniversitelerde öğrenci kisvesi altında barınan bölücülere müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Bu uğurda memleket uğrunda iki sene önce bugün Ege Üniversitesinde en ağır bedeli ödedik. Fırat'ımızı kara toprağa verdik. Ancak kimse şunu aklından çıkarmasın davamızda Fıratlar ölmediği gibi tükenmeyecektir. Cennet mekan Başbuğumun dediği üzere 'yılmadan, yıkılmadan mücadelemize devam edip başaracağımıza inanıyoruz' ve diyoruz ki 'Hepimiz Fırat'ız, şehadete hazırız' " dedi.

        Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

        (ED-SLH-Y)

        20.02.2017 15:22:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler