Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oy kullanacak olan engellilere duyuru

        (Fotoğraflı)

        Sertaç Özdemir

        ZONGULDAK (İHA) - Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, oy kullanacak olan engellileri ilgilendiren konu hakkında açıklamalarda bulundu.

        Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan olan referandum ile alakalı seçmen listelerinin askıya asıldığını 28 Şubatta askıdan indirileceğini söyledi. Engellilerin her yapılan seçimlerde oy kullanırken büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Şirin, "Bilindiği gibi 16 Nisan 2017 günü yapılacak olan Referandum secimi yapılacaktır. Bu secim için seçmen listeleri muhtarlıklara asılmış olup 28 Şubatta askıdan indirilecektir. Ülkemizde her yapılan seçimlerde Engelliler oy kullanırken büyük zorluklar yaşıyor binalara kucakta veya sırtta çıkarılıp oy kullandırılıyor. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için Özellikle görme ve bedensel engellilerin 18 - 26 Şubat tarihleri arasında bulundukları muhtarlığa veya bağlı oldukları secim kurullarına engelli olduklarını beyan ederek oylarını binaların erişebilirlik acısından en uygun yerlerde veya binaların giriş katlarında kullanmaları sağlanacaktır. Engelli arkadaşların 26 Şubata kadar bu müracaatı yapmaları gerekiyor aksi durumlarda binaların katlarına çıkmaları gerekiyor ve çok büyük eziyet yaşanıyor" şeklinde konuştu.

        (SÖ-SÖ-Y)

        20.02.2017 16:22:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler