Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karamercan: "Ahilik ve Esnaf Sandığı esnafın emniyeti olacak"

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, ekonomik nedenlerle işyerini kapatan veya iflas eden esnafın gelir kayıplarını telafi etmek amacıyla kurulması planlanan Ahilik ve Esnaf Sandığının esnaf ve sanatkarlar açısından bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

        Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, TBMM Başkanlığı'na sunulan "Torba" kanun teklifiyle İşsizlik Sigortası Kanunu'nda, düzenlemeye gidilerek, gereken görev ve hizmetler için mali kaynak sağlamak, piyasa şartlarında kaynakları değerlendirmek, kanunun öngördüğü ödemelerde bulunmak üzere Esnaf Ahilik Sandığının kurulmasının gündemde olduğuna vurgu yaparak ahilik fonunun esnaf ve sanatkarın emniyeti olacağını belirtti. Başkan Karamercan açıklamasında, "Esnaf ve sanatkarımızın işi ters gittiği zaman, iş yerini kapattığında Ahilik ve Esnaf Sandığı bir nevi işsizlik sigortası gibi kullanılacak. Esnafımız yeni bir işyeri kurana kadar bu fon ona yardımcı olacak. Esnaflarımızın bu fona katılım göstermesi gerekir. Yarının ne getireceğini bilmiyoruz. Hem bu nedenle hem de durumu kötü olan esnaf arkadaşlarımıza bu sayede yardımcı olunacak" ifadelerini kullandı.

        "Bin yıllık gelenek yeniden yaşatılacak"

        Osmanlılarda ahilikte zor durumda olan esnafa diğer esnafların yardım ettiğini hatırlatan Başkan Karamercan, "Bin yıllık ahilik geleneğimizi şimdi Ahilik ve Esnaf Sandığıyla yapmış olacağız. Esnaflar olarak bu konuya sahip çıkmamız ve ahilik kültürünü yaşatmamız gerekiyor. Bu gelişme esnaf ve sanatkarlarımız açısından bir devrim niteliğinde" diye konuştu.

        Devletin esnafın ticari gelişimi için önemli adımlar attığını hatırlatan Başkan Karamercan, ahilik geleneğinin de fonla günümüze uyarlandığına vurgu yaparak, "Esnaf dostu Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve kanunun hazırlanmasında emeği geçen tüm yetkililerden Allah Razı Olsun. Sicil affı, KOSGEB kredileri ve son olarak da esnaf sandığı uygulamasıyla devletimiz esnafımızın yanında duruyor. İnşallah bu gelişmeler esnaf ve sanatkarlarımızın önünü açacak ve işlerimiz de iyi olacak" dedi.

        (AH-Y)

        21.02.2017 13:22:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler