Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinburnu Gösteri Sanatları Akademisine anlamlı ödül

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Zeytinburnu Belediyesi Gösteri Sanatları Akademisi öğrencilerinin çektiği 'Bir Şey Yap Güzel Olsun' adlı kısa film, 3'üncü Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda Kültür ve Turizm Bakanlığının sponsor özel ödülünü aldı.

        "Kamil İman Kamil İnsan" temasıyla Siyer Vakfı tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışmasının ödül töreni, Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

        Zeytinburnu Belediyesi Gösteri Sanatları Akademisi öğrencilerinin çektiği Bir Şey Yap Güzel Olsun adlı kısa film, 3'üncü Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışmasında Kültür ve Turizm Bakanlığının Sponsor Özel Ödülüne değer bulundu.

        Ödülünü Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz'dan alan yönetmen Ömer Dişbudak, teşekkür konuşmasında "Bu filmin senaryosunu bana hediye eden alemlerin Rabbine hamd ediyorum. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi Gösteri Sanatları Akademisindeki Sinan Sertel hocama çok teşekkür ediyorum. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a ve son olarak Ahmet Uluçay, 'Benim gibi sorumsuz bir adamı yönettiği için en büyük yönetmen eşimdir' diyor. Ben de benim gibi sorumsuz bir adamı yönetebildiği için eşime teşekkür ediyorum" dedi.

        Ödül töreninde Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu da hazır bulundu.

        Gösteri Sanatları Akademisi emin adımlarla ilerliyor

        Kültüre ve sanata verdiği önem ve değerle farklı bir profil çizen Zeytinburnu Belediyesi, Gösteri Sanatları Akademisi ile de iddialı bir projeye start verdi. Akademi öğrencilerinin ilk ürünlerinden biri olan Bir Şey Yap Güzel Olsun, Akademinin uzun vadede nasıl başarılı işlere imza atacağının da ilk habercisi oldu.

        Mehmet Usta yönetimindeki Gösteri Sanatlar Akademisi öğrencilerinden Ömer Dişbudak'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği kısa filmin kurgusunda Seyit Ali Erdoğan ve Yasin Dizbay, kamerada Bedirhan Sezer'in imzası yer aldı. Proje danışmanlığını Gösteri Sanatları Akademisi hocalarından Sinan Sertel'in yaptığı kısa film, bir gencin yaşantısıyla, iyiliği bir hal olarak üzerinde taşımasıyla nasıl güzel bir örnek olabileceğini konu alıyor.

        (HB-MK-Y)

        21.02.2017 13:27:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler