Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜMSİAD Trabzon Şubesi referandumda "Evet" diyecek

        - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca,

        - "Anayasa değişikliği toplumda herkesi ilgilendirdiği gibi iş dünyasını da yakından ilgilendirmektedir"

        - "Ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verileceği için 'evet' diyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Gökmen Şahin

        TRABZON (İHA) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, Anayasa değişikliği paketini desteklediklerini belirterek, halk oylamasında 'evet' oyu vereceklerini söyledi.

        Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Atmaca ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda verecekleri oyu açıkladı.

        Atmaca, kamuoyunda sürece yönelik farkındalık oluşturmak ve böylece vatandaşlık sorumluluklarını yerine getirmek için basın toplantısı yaptıklarını belirterek, "Dünyada ve yakın coğrafyamızda siyasi, askeri, ekonomik gelişmeler kaygı verici duruma gelmiştir. Ülkemize yönelik bölgesel ve küresel bütün tehditlerin bertaraf edilmesi, iktisadi, siyasi, kültürel her türlü boyunduruktan kurtulmamız, bölgemizde lider, dünyada söz sahibi olmamız ve tam bağımsız bir Türkiye için devlet mekanizmamızın işlerliğinin mevcut şartlara göre yeniden tanzim edilmesinin önem arz ettiğini açık olarak görmekteyiz. Güçlü bir Türkiye için gerekli düzenlemenin mevcut anayasamızdan başlanılması gerekliliği de bütün toplum kesimleri tarafından arzu edilen bir durumdur. Bu anayasa değişikliği toplumda herkesi ilgilendirdiği gibi iş dünyasını da yakından ilgilendirmektedir. Ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi iş adamları için hayati derecede önem taşımaktadır" dedi.

        Anayasa değişikliği paketinin, ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına inandıklarını belirten Atmaca, "Yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, devletin millet için var olduğu esası ile milletin devlet yönetiminde gerçek söz sahibi olmasını sağlayacağına, sadece seçkin ve imtiyazlı bir kesimin değil toplumun tamamının güvence altına alındığı bir ortam oluşturacağına ve vesayet sistemine son verileceğine, sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine, artık koalisyonlara mahkum olunmayacağına, her türlü ekonomik, sosyolojik ve kültürel müdahalelere karşı ülkeyi daha güçlü hale getireceğine, ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz. Yine alınacak önlemler ile devlet içerisinde şer odaklarının kadrolaşmasının engelleneceğini ümit ediyoruz. Ekonomik istikrar için, büyük yatırımların devamı için, mazlum coğrafyalara uzatılan şefkat eli için, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması için koalisyonlara mahkum olmamak için, hantal devlet yapısından (bürokrasisinden) kurtulmak için, ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verileceği için, biz bu Anayasa değişikliği paketini desteklediğimizi ve halk oylamasında 'evet' oyu vereceğimizi bütün kamuoyuna ilan ediyoruz" diye konuştu.

        (GÖK-SO-Y)

        21.02.2017 13:32:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler