Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Harran Üniversitesinde ebru ve hat sanatı kursu açıldı

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından, ücretsiz ebru ve hat sanatı kursu açıldı.

        Geleneksel İslam Sanatları Kulübünün öncülük ettiği ve Fen Edebiyat Fakültesinin desteklediği bu kültürel ve sanatsal etkinliğin açılışına, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, Ebru Sanatçısı Ömer Sabuncu, Hat ustası Mustafa Kacar, idari ve akademik personelin yan ısıra çok sayıda kursiyer öğrenci katıldı.

        Kursun açılış töreninde bir konuşma yapan Prof. Dr. Hasan Akan, öğrencilere iyi bir eğitim vermenin yanında kültürel ve sosyal anlamda da kendilerini geliştirebilecekleri etkinlikler düzenlemeyi önemsediklerini belirtti. Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek amacıyla kurslar açtıklarını ifade eden Prof. Dr. Akan, "Fen-Edebiyat Fakültesinin kültürel ve sanatsal aktiviteler kapsamında, ebru ve hat sanatı kurslarını açtık. Kursiyerlerimiz burada boş vakitlerini değerlendirerek, kültümüz içinde yer alan sanatları öğrenecekler. Kursların sonunda birer sergi açılmasını arzu ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.

        Açılış konuşmalarını yapan ebru ve hat sanatının önde gelen duayen hocalarından Ömer Sabuncu ve Mustafa Kacar, sosyal ve kültürel çalışmaların son derece önemli olduğunu belirterek girişimlerinden dolayı Prof. Dr. Hasan Akan'a teşekkür ettiler. Peygamberler şehri Şanlıurfa'da bu türden hizmetlerin yapılmasının geleneksel sanat anlayışımıza sahip çıkmak ve bunu yeni nesillere aktarmak açısından önemli olduğunu ifade eden Sabuncu, "Üniversitemizde sanatsal anlamda farklı çalışmalar yapmayı istedik. Bunun üzerine de Ebru ve Hat sanatlarını içeren atölye çalışmaları düzenleyelim diye düşündük. Sağ olsun Dekan hocamız desteklerini hiç bizden esirgemediler. İnşallah Şanlıurfa'da kısa bir sürede kursiyer öğrencilerimizin de sergisini açarız" diyerek konuştular.

        (BB-OE-Y)

        21.02.2017 13:35:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler