Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Misinanın verdiği zarara fotoğraf yarışması ile dikkat çekecekler

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER), misina ağlarının doğaya ve canlılara verdiği zarara dikkat çekilmesi amacıyla fotoğraf yarışması düzenleyecek.

        Fotoğraf yarışması hakkında bilgiler veren ESABDER Başkanı Osman Demirtaş, misina ağlarının doğayı adeta katlettiğini söyledi. Binlerce ağın serbest kalmasından dolayı sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Başkan Demirtaş, "Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 2012-2016 yılları arasında denizlerde ve iç sularımızda kullanılması yasak olan misina ağlar her nedense 2016-2020 yılları arasında denizlerde yasak, fakat iç sularımızda serbest bırakılmıştır. Yine ana maddesi misine ağ olan tırı vırı adı verilen 1-2 metrelik bu materyal yasak olurken, binlerce metre ağın serbest kalmasını ve doğayı katletmesinden dolayı derneğimiz ESABDER olarak bir fotoğraf yarışması düzenledik. 2016-2020 yılları arasında iç sularımızda serbest bırakılan misina ağların, zararlarına dikkat çekmek ve yeniden yasaklanmasını arzu ettiğimizi belirtmek amacı ile düzenlenen bu etkinliğimiz tüm amatör balıkçılarımıza açıktır. Yarışmamızın içeriğini misina ağlardan zarar görmüş tüm canlıların fotoğrafları oluşturacaktır. Yarışmamızda dereceye giren fotoğraflar plaket ile ödüllendirilecektir. Yarışmaya katılan tüm fotoğraflar farklı etkinliklerde kullanılmak üzere derneğimiz fotoğraf albümünde muhafaza edilecektir" dedi.

        (MSY-MET-Y)

        21.02.2017 13:39:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler