Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'a tekstilci ilgisi

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - 24. Dönem İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın danışmanlığını yürüttüğü FB Tekstil, Van Tekstil Kentte yatırım yapmak üzere çalışmalara başladı.

        Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nin referansı ile Van'a gelen İzmir merkezli FB Tekstil, dün yatırım için incelemelerde bulundu.

        DAKA uzmanları tarafından bilgilendirilen ve ilk etapta 2 bin 400 metrekare yer tahsisi yapılan FB Tekstil, inşaat sezonu ile birlikte tekstil kentte yatırıma başlayacak.

        FB Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Demirer ve 24. Milletvekili Ali Aşlık, Van Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Cazibe Merkezleri Programı ile Van'ın yatırımcılar için önemli bir merkez olduğunu belirterek, "Açıklanan programla Van'ın potansiyellerinin değerlendirilmesi çok önemli. Bu amaçla ilimize gelen her ciddi yatırımcıya oda olarak gönüllü danışmanlık vermeye, lojistik sağlamaya hazırız. Bu kentin kalkınması için kurum olarak, yönetim kurulu olarak herkesin hizmetindeyiz. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Çiftçi, FB Tekstili yatırım için ilimize yönlendirmişlerdir. Bize firma ile ilgilenmemizi söylemişlerdir. Bizde her türlü lojistik desteği sağlayarak yatırımın Van'da olması için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile gelen yatırımcılara ilimizin yatırım olanaklarını, potansiyellerini, sağlanan destekler hakkında detaylı bilgiler aktarıyoruz. İnşallah bu konuda ortak akılla ilimizin hak ettiği yatırımları çekmesini sağlayacağız" dedi

        FB Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Demirer de, Van'ın yatırımlar için cazip bir yer olduğunu belirterek, "Biz buraya yatırımımızın kararını vermiş olarak gelmiştik. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve değerli yönetim kurulu üyelerinin yakın ilgisi, DAKA uzmanlarının bilgileri ile burada kararımızı teyit etmiş olduk. En kısa sürede bize tahsis edilen yerde fabrikamızı kuracağız. Bu tahsis dışında Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde yeni yatırımlar da yaparak Van'ı bir tekstil üssü yapma gayreti içinde olacağız. Dünyanın önemli markaları ile partnerliği bulunan firmamızın bu enerjisini Van'a aktarmak istiyoruz. Yapacağımız yatırım inşallah hayırlara vesile olur. Sayın Bakan Yardımcımız Fatih Çiftçi'nin de bizi doğru yönlendirmesi ile Van için güzel çalışmalar yapmaya geldik" diye konuştu.

        (MSA-Y)

        21.02.2017 15:37:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler