Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FETÖ'nün ev ağabeyine 6 yıl 3 ay hapis

        Şeref Kahraman

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün evlerinde ağabeylik yaptığı ve örgütün gizli iletişim ağı by lock programını kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık S.Ş. ve avukatı hazır bulundu.

        Tutuklu sanık S.Ş., mahkemede, "FETÖ'nün evlerinde kaldım. İlk olarak bir ay 100 TL aidat verdim. Daha sonra beni de ev ağabeyi yaptılar. Bir daha aidat ödemedim. Ortaokul öğrencileri geliyordu. Günde 45 dakika FETÖ kitapları okunurdu. Biz Kur'an okurduk. Ancak kontrol edilmediği için bazen kitap okutmazdık. 150 TL aidat toplardım. Evin ve binanın aidatlarını öderdik. Başka bir ev ağabeyi, telefonuma by lock yükledi" diye konuştu.

        Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık S.Ş.'ye 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sanığın tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak sanık tahliye edildi.

        (AÖ-Y)

        21.02.2017 15:58:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler