Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Valiliği koordinesinde KOSGEB Girişimcilik Eğitimi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Valiliği koordinesinde 30 girişimci adayına KOSGEB Girişimcilik Eğitimi veriliyor.

        Mersin Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile düzenlenen 'KOSGEB Girişimcilik Eğitimi' başladı. 20-23 Şubat tarihleri arasında Valilik Toplantı Salonu'nda verilecek olan eğitime 30 girişimci adayın katıldığı ve eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası" verileceği bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun ilgi gören kursun, Mersin'de Valilik himayesinde ilk kez düzenlendiğini ifade eden kursiyerler ve kursiyer adayları, duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu ve benzeri kursların girişimci adaylarının kendilerini geliştirmeleri açısından çok yararlı ve yol gösterici olduğunu belirten kursiyerler, belirledikleri hedefe en kısa ve en doğru yoldan ulaşmaları için bu eğitimlerin düzenlenmesinde önemli rol oynayan Mersin Valiliğine teşekkür ettiler.

        Mersin'de, Mersin Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinesinde ilk kez düzenlenen ve devamlılığı sağlanacak olan kursların amacı, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak daha başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak. 32 saatlik eğitimin sonunda "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası" almaya hak kazanan girişimci adayları, kendi işletmelerini kurmaları ve akabinde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB'e başvurmaları halinde, KOSGEB mevzuatı çerçevesinde sağlanan 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin TL'lik 'Sabit Yatırım Desteği' kapsamında toplamda 150 bin TL'lik 'Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı kazanacaklar.

        (KYM-Y)

        21.02.2017 16:23:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler