Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tesislerin işletilmesi 29 yıllığına kiraya verilecek

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (EDİKAB) Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin işletmesinin 29 yıllığına kiraya verilmesi için çalışmaları başlattı. EDİKAB üyeleri Belediye Başkanı Recep Gürkan ve EDİKAB Encümen Üyelerine işletmenin kiraya verilmesi için yetki verdi.

        Edirne Katı Atık Yönetim Birliğinin olağanüstü toplantısı Edirne Belediye Başkanı ve Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

        Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başlanan toplantıda Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri'nin işletmeye verilmesi tartışılarak, karara bağlandı. Edirne'nin eski depolama alanına son verecek olan Katık Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin tamamlandığını ifade eden Recep Gürkan, Edirne merkezde günlük 300 ton çöp toplandığını söyledi. Çöp toplama işlemi için belediyelerin belli bir bedel ödediğine dikkat çeken Gürkan, "Çöp artık değerli bir materyal haline geldi. Çöpün ayrıştırılmasından, sıkıştırılmasından, ürettiği gazdan elektrik üretimi gibi çok çeşitli kazanımlar elde ediliyor. Tüm bunları yapabilmek ve bertaraf esnasında üye belediyelere ilave bir ücret gelmemesi için Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin bir işletmeye verilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre de birçok belediye işletme hakkını kiraya vermiş. Amacımız bertaraf için para ödememek ve buradan kazanılacak paradan da pay alabilmek, ana hedefimiz bu" dedi.

        Daha sonra EDİKAB üyelerinin görüşlerini alan Gürkan, tesislerin işletmesinin 29 yıllığına kiraya verilmesi için üyelerden oy birliğiyle yetki aldı.

        (KU-SÜ-Y)

        21.02.2017 16:51:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler