Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İsminin açıklamasını istemeyen işadamından şehit ailelerine ev

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - İsminin açıklanmasını istemeyen Trabzonlu bir işadamı, Bizim Neslin Uşakları (BNU) Derneği aracı ile Trabzonlu 2 şehit Murat Durmaz ve Ethem Hacımahmutoğlu'nun ailesine ev bağışında bulundu.

        Bağış yapılan evler için Yomra Belediyesi'nde tapu teslimi yapıldı. Tapular BNU Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri tarafından Trabzonlu şehit Murat Durmaz ve Ethem Hacımahmutoğlu'nun ailelerine verildi. Yapılan anlamlı tören öncesinde konuşan Yomra İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, "Bugün bizim için hem üzüntü verici hem de sevinçli bir gün. Kahraman yavrularımız şehitlik mertebesine ulaştı. Dinimizde de şehitlik mertebesi sorgulanmayacak mertebe. Şehitlerimizin, gazilerimizin yakını yoktur. Çünkü biz millet olarak hepimiz şehit yakınıyız, gazi yakınıyız" dedi.

        BNU yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz ise,: "Yöreye dernek olarak yaptığımız faaliyetlerde topluma değer katabilmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından, bağış yapılan evlerin tapuları, Şehit Murat Durmaz'ın babası Davut Durmaz ile şehit Ethem Hacıosmanoğlu'nun babası Ali Murat ve annesi Rahime Hacımahmutoğlu'na teslim edildi. Tapuların teslimi sırasında ise duygusal anlar yaşandı.

        Şehit Ethem Hacıosmanoğlu'nun annesi Rahime Hacıosmanoğlu, göz yaşlarına hakim olamayarak, "Allah sizlerden razı olsun. Sizler var oldukça biz kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Çok merhametliydi benim kuzum. Bir taneydi. Yiğit kalbi vardı" dedi. Şehit Murat Durmaz'ın babası ise, "Allah razı olsun. Allah niyetlerini kabul etsin" diye konuştu.

        (BK-ÖS-Y)

        21.02.2017 17:08:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler