Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Simav'ın jeotermal ısıtma sistemine jeneratör desteği

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde, yaklaşık 16 bin konut ile Eynal Kaplıcaları ve seraların ısıtıldığı jeotermal enerji sistemine jeneratör desteği yapıldı. Jeotermal enerji naklini sağlayan sirkülasyon pompalarının kontrol panoları yenilendi, tesis binalarına paratoner kuruldu.

        Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, elektrik kesilmeleri ile yaşanan sıkıntıların giderilmesine yönelik yapılan kısmi tedbirlere kesin çözüm getirdiklerini ifade etti.

        Başkan Özkan, "Öncelikle, Eynal kaplıcalarındaki EJ-1 kuyubaşı binasına 595 kVA gücünde jeneratör, sirkülasyon pompalarını çalıştıran yeni otomasyona uyumlu kontrol panoları ve paratoner yatırımları için 277 bin lira harcama yaptık. Merkez jeotermal binasına 595 kVA gücünde jeneratör ve yardımcı ekipmanları, bina içindeki tesisin sirkülasyon pompalarını çalıştıran yeni kumanda panoları ve paratoner yatırımları için 318 bin lira harcama yaptık. Fatih Mahallesindeki sirkülasyon pompalarını çalıştıran kumanda panolarını son sistem sürücülü olarak yenileyip, paratoner sistemi ile birlikte 76 bin lira tutarında bir yatırım yaptık. Eynal Kaplıcalarındaki çok amaçlı Firuze düğün salonu için 500 kVA gücünde bir jeneratör ve ekipmanları için 130 bin lira tutarında yatırım yaptık. İlçemizde son günlerde yaşanan jeotermal arızalarını en aza indirdik. Jeotermal enerjiden yararlanmayan tek bir konutumuz kalmayacak. Enerji üretimine yönelik proje çalışmalarımız da devam ediyor" dedi. (MEİ-EFE)

        22.02.2017 10:27:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler