Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muratpaşa'dan gençlere özel park

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Muratpaşa Belediyesi, ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği ve Adalya Vakfı işbirliğiyle, gençlerin okul sonrası birlikte vakit geçirip, eğlenerek, öğrenerek ve paylaşarak hayata tutunmalarını hedefleyen 'Gençlik Parkı' çalışmaları sürüyor.

        Muratpaşa Belediyesi, Antalya ODTÜ Mezunlar Derneği ve Adalya Vakfı işbirliğinde lise eğitimi alan gençler için gelecek endişesini azaltmaya yönelik eğitim, psikolojik ve sosyal gelişim merkezi oluşturmayı amaçlayan 'Gençlik Parkı' kurulması için oluşturulan işbirliğinde çalışmalar devam ediyor.

        Yer ve proje hazır

        ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği'nce yürütülen Gençlik Parkı projesine ilişkin planlarlar ortaya çıkarken Muratpaşa Belediyesi de parkın kurulacağı alana ilişkin çalışmalarını tamamladı. Fener Caddesi ve 2007 Sokak arasında bulunan alanda kurulacak Gençlik Parkı, etaplar halinde inşa edilecek.

        İmkan ve olanaklar

        Çaresiz, yılgın, hedefsiz gençlerin 2-3 yıl gibi uzun dönemli bir işbirliği dönemi sonucu özgüven kazanmış, belli konularda uzman eğitimi ve stajlarını almış, iş bulabilen, ülkemize katkı sağlar hale getirmeyi amaçlayan merkezin aynı zamanda gençlere gönüllü işyerlerinde seçtikleri alanda staj imkanı da sunması hedefleniyor. Ayrıca Gençlik Parkı'nın kendisi de gençler için yarı-zamanlı bir iş olanağı da sağlayacak. Gençler boş zamanlarını burada saat ücretli çalışarak değerlendirecek böyle okul harçlıklarını da kazanacaklar.

        Etaplar halinde yapılacak

        Proje kapsamında en az bin metrekarelik alana çok amaçlı kafe yapılması öngörülüyor. Projeyle ilk etapta 60 metrekare kapalı alan ve 85 metrekare yarı kapalı alan olmak üzere toplam 145 metrekare üzerinde eğitim amaçlı bir yapı inşa edilecek. Bu alanlarda kütüphane, çalışma alanları, psikolojik danışmanlık, bilgisayar eğitimi ve kullanım sınıfı, İngilizce dil eğitimi sınıfı yer alacak.

        Projenin 2'nci etabında ise 70 kişilik mini sinema, konferans salonu, satranç, karikatür, resim, müzik ve benzeri amaçlarla kullanılacak çalışma odaları hayata geçirilecek. Gençlik Merkezi'ne Muratpaşa yaklaşık 10 bin kişilik bir lise topluluğu içinde eleme ve üye sistemi ile kayıt alınacak. Merkezde kız öğrenci mevcudu yüzde 65, erkek öğrenci mevcudu ise yüzde 35 oranında olması hedefleniyor.

        (SÇ-SÇ-Y)

        22.02.2017 10:40:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler