Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk'ta, dere ıslahına vatandaştan tepki

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Nilüfer Öztürk Silay

        Kamera : Nilüfer Öztürk Silay

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Selçuk ilçesinde, Cumhuriyet Mahallesi'nde yaklaşık 4 aydır devam eden dere ıslah çalışmaları, dere yatağının binaların giriş kapısı önünden geçiyor olması sebebiyle mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

        Cumhuriyet Mahallesi'nin ortasından geçen ve binaların giriş kapısına yakın mesafede yapılan dere yatağı yaya ulaşımında eziyete dönüştü. Evlerine ulaşmakta zorlanan vatandaşlar, dere ıslah çalışmalarının tehlikeye de davet çıkardığını öne sürdü. Bu konuda imza toplayarak ilgili makamlara şikayette bulunduklarını belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Çokyaman, "Burada çalışma başladığında bize Cumhuriyet Mahallesi Barış Caddesi için hazırlanan güzel bir proje olduğunu aktardılar. Çalışmanın ilk başladığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi çevresi gayet güzel oldu ancak, bize dere yatağının Barış Caddesi'nin arkasından devam edeceği söylenmişti. Oysa tam da binalarımızın önünden geçirdiler. Bu hem görsel anlamda gerçekten kötü bir görüntü oluşturdu hem de bizi tehlikeli bir durumla karşı karşıya bıraktı." dedi. Başta engelli vatandaşlar olmak üzere hasta ve yaşlıların ulaşımda zorluklar yaşadığını ifade eden Çokyaman, derenin evlerin önünden geçmesini istemediklerini söyledi.

        Caddeden geçen vatandaşların, okula giden çocukların her an dere yatağına düşme tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını belirten mahalle sakinlerinden Cuma Yıldızhan da, "Biz yaşlılarımızı, hastalarımızı nasıl buradan hastaneye götüreceğiz? Buraya Ambulans nasıl girecek? Çocuklarımız büyük bir tehlike içerisinde okullarına gidiyor. Küçük çocuklarımızı dışarıya bırakamıyoruz. Böyle bir görüntü ne İzmir'e, ne de Selçuk'a yakışıyor" dedi. Çalışmalarla ilgili alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu söyleyen Yıldızhan, "Geçtiğimiz günlerde mahallede çalışma olduğunu bilmeyen bir vatandaş, arabasıyla bu dereye yuvarlandı. Karşıdan bakıldığında yolun devam ettiğini sanıyorsunuz ancak yol dere yatağına çıkıyor. Yaklaşık 4 aydır bu eziyeti çekiyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

        Mahalle sakinleri, dere yatağının farklı bir bölgeden geçirilmesi ve bölgede güvenlik önlemlerinin artırılmasını bekliyor.

        (NÖS-ÖA)

        22.02.2017 11:06:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler