Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aksaray'da çobanlar yarışacak

        (Fotoğraflı)

        Yasin Can

        AKSARAY (İHA) - Türkiye'de ilk kez Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan ve sadece Aksaray'da gerçekleştirilen "Çobanlar Yarışıyor" isimli yarışmanın bu yıl 5'incisi düzenlenecek.

        Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, 5 yıl önce 'Çobanlar Yarışıyor' isimli yarışmayla Türkiye'de bir ilki başlattıklarını ve bunu Aksaray'da geleneksel hale getirdiklerini belirterek, yarışmanın bu yıl 5'incisinin yapılacağını söyledi. Ön eleme sınavlarının tamamlandığını belirten Başkan Aktürk, yarışmanın 24 Şubat 2017 tarihinde saat 14.00'de Aksaray Kültür Merkezi'nde yapılacağını söyledi. 8 çobanın yarışacağını belirten Başkan Aktürk, 1'inciye 4 bin lira, 2'nciye 3 bin lira, 3'üncüye 2 bin lira, diğer yarışmacı arkadaşlara da küçük altın vereceklerini belirten Başkan Aktürk, amaçlarının yarışma gibi sosyal aktivitelerle hem eğitim vermek, hem de üreticileri bilgilendirmek olduğunu ifade etti.

        (YC-AH-Y)

        22.02.2017 13:53:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler