Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çetin 10 bin Nutuk dağıttı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 10 bin adet Nutuk dağıttı. Çetin, "Halkımızı uyarabilmek için Cumhuriyetimizin ne kadar büyük zorluklarla kurulduğunu anlatabilme adına, Nutuk kitabını dağıtmaya karar verdik. Şu ana kadar, Adana'nın çeşitli ilçeleri de dahil, 10 bin Nutuk kitabı dağıttık. Tüm hemşehrilerime gösterdikleri ilgi için sonsuz teşekkür ediyorum. Ulaşabildiğimiz her yere ulaşıp, Ata'mızın bize bıraktığı Nutuk kitabını dağıtacağız" dedi.

        Meclis üyelerine, muhtarlara, halka

        Türkiye, tarihinin en kritik dönemini yaşarken, gözler yerel yönetimlerin direksiyonunda oturan isimlere yöneldi. Türkiye'nin içinde bulunduğu ortam ve Cumhuriyetin önemini anlatmak için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk eserini halka dağıttı. Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Ekim 1927'de, Cumhuriyet Halk Fırkası'nın 2. Kurultayı'nda okumaya başlayıp, 6 günde okuduğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihinin belgesi niteliğindeki Nutuk seferberliği başlattı.

        Çetin, Ulu Önder Atatürk'ün eseri Nutuk'un dağıtımına meclis üyelerinden başlanmasını istedi. Çukurova Belediyesi, ilk olarak Çukurova İlçe Belediye Meclisi Şubat ayının son oturumunda meclis üyelerine, daha sonra Halk Günü'ne katılan vatandaşlara Nutuk armağan etti. Yoğun katılımın olduğu Halk Günü'nde vatandaşların teşekkür ettiği Çetin, "Anadolu insanının verdiği bağımsızlık mücadelesini, bu büyük mücadelenin hangi koşullar altında verildiğini anlatan bu önemli eseri hepimiz tekrar tekrar okumalıyız" diye konuştu. Başkan Çetin, her ay bir araya geldiği muhtarlara, Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine, gittiği esnaf ziyaretlerinde ve girdiği her ortamda vatandaşlara Nutuk armağan etti.

        Nutuk dağıtımında izdiham oluştu

        Geçtiğimiz pazar günü bir televizyon programına ev sahipliği yapan Çukurova Belediyesi'nin etkinliğine Adanalılar yoğun ilgi gösterirken, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde yayın yapılan salonda programı izlemeye gelen vatandaşlara da Nutuk dağıtıldı. Görevliler, Atatürk'ün eserini alıp okumak isteyen vatandaşın yoğun talebine yetişmekte zorlandı. Ellerinde Türk Bayrakları ile Orhan Kemal Kültür Merkezi'ni dolduran yüzlerce vatandaş, Atatürk'ün ölümsüz eserinden alabilmek için saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturdu. Salonu dolduran vatandaşlara seslenen Başkan Çetin Nutuk'u dağıtmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Çetin, "Tufanbeyli'den Karataş'a, Yumurtalık'tan Karaisalı'ya birçok yerden telefonlar alıyorum. Vatandaşlarımız arayıp Nutuk talep ediyorlar. Sizleri, bugün burada görmek zamanında verilen mücadelenin ne kadar haklı olduğunu ve asla bu mücadeleyi kaybetmeyeceğimizi bize bir kez daha gösterdi. Tüm hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Ulaşabildiğimiz her yere ulaşıp, Ata'mızın bize bıraktığı Nutuk kitabını dağıtacağız" dedi.

        (ELF-Y)

        22.02.2017 13:55:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler