Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hizmet-İş'ten toplu sözleşme

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanlığı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde hizmet alımı olarak çalışan işçilerin toplu sözleşmeleri yapıldı.

        Geçen yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan hizmet alımı işçiler için grev oylaması yapan Hizmet-İş, sandıktan 'hayır' oyunun çıkması ile harekete geçti. Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İş-Kur) yetkilileri nezdinde yapılan oylama sonucunu Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderen Hizmet İş Sendikası, Yüksek Hakem Kurulunun kararının ardından toplu sözleşme yapmaya hak kazandı. Sürecin tamamlanmasıyla sözleşme hazırlığı yapan Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan taşeron işçilerin işverenleri ile masaya oturdu. Serhat Temizlik Firmasının temsilcisi İhsan Aytemiş ile bir araya gelen Kalır ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan görüşmelerin sonucunda hizmet alımı personellerin geçmiş bir yıllık sosyal hakları ile bundan sonraki hakları konusunda mutabakata vardı.

        Sözleşme törende konuşan Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Kalır, taşeron işçilerin haklarını korumak için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Hizmet İş Sendikası olarak bir yıldır verdiğimiz mücadelenin sonucunda Muş'ta bir ilki gerçekleştirdik. Bugün aldığımız olumlu sonucun haklı gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan kardeşlerimizin sosyal hakları için grev oylaması yaptık. Greve 'hayır' diyen işçilerimizin oylama sonucunu Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderdik. Buradan genel merkezimiz tarafından takip edilen evraklar Yüksek Hakem Kuruluna intikal etti. Yüksek Hakem Kurulu kararı onaylaması ile bizler toplu sözleşme için görüşmelerimize başladık. Bugün işveren temsilcilerimiz ile taşeron kardeşlerimizin durumunu konuşarak mutabakata vardık. Burada çalışan kardeşlerimize geriye dönük bir yıllık farkları ödenecek. Aynı şekilde bu fark maaşlarına her ay düzenli bir şekilde eklenecek. Toplu sözleşmemizin işçi kardeşlerimize, işverenlerimize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizler işçilerimiz için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yüksek Hakem Kurulundaki dosyalarımızın tamamlanması ile diğer kurumlarımızda da toplu sözleşmelerimizi yapacağız" dedi.

        Kalır, yaptığı konuşmanın ardından işveren temsilcisi İhsan Aytemiş'e plaket verdi. Aytemiş de yaptığı konuşmada, çalışanların sosyal haklarının korunması için yapılan toplu sözleşmenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

        (NA-MSA-Y)

        22.02.2017 14:00:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler