Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fiyatı 7 liraya kadar yükselen salatalık el yakıyor

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te kilosu 7 liraya kadar yükselen salatalık el yakarken, pazarcılar, yüksek fiyat yüzünden kasa kasa yerine daha az miktarda almak zorunda kaldıkları ürünün havaların ısınmaya başlaması ile ucuzlayacağını belirtiyorlar.

        Bilecik'te her hafta pazartesi günü Hürriyet Mahallesinde kurulan Pazartesi Pazarı'nda salatalığın fiyatı 6-7 liradan değişen fiyatlarla satılırken, hem müşteriler hem de pazarcı esnafı pahalıktan yakındılar. Pazar esnafı Kadir Demirbağ, salatalığın bir hafta içinde fiyatının yüzde 100 artığını anlatarak, "Önceden hale gittiğimizde salatalığı kasa kasa alırdık. Şimdi fiyatı artınca bizlerde birkaç kasa alarak pazara getiriyoruz. Fiyatı pahalı olunca müşteriler fazla tercih etmez iken, alanda yarımşar kilo halinde alıyor. Bu hava şartlarından dolayı pahalı olduğunu düşündüğümüz salata, havaların iyi gitmesi halinde fiyatı yarı yarıya düşer" dedi.

        Öte yandan müşteriler pazar fiyatlarının, sadece salata değil diğer sebzelerinde pahalı olduğunu söylediler.

        (CKT-MET-Y)

        22.02.2017 14:17:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler