Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İkizce'de 'Sağlık Konferansı'

        - Tam endoskopik kapalı bel fıtığı ameliyatı İkizce'de anlatıldı

        ORDU (İHA) - Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından bilgilendirme amacıyla düzenlenen 'Sağlık Seminerleri'nin bir yenisini daha Ordu'nun İkizce ilçesinde gerçekleştirdi.

        Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Bel fıtığı tedavisinde yeni bir yöntem olan ve Karadeniz Bölgesi'nde sadece hastanemizde uygulanan 'tam endoskopik kapalı bel fıtığı ameliyatı' hakkında bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz seminerlerimizde alanında uzman doktorlarımız tarafından katılımcılara konuyu A'dan Z'ye anlatıyoruz. Samsunumuzda, çevre illerde ve ilçelerimizde geleneksel hale getirdiğimiz sağlık konferanslarımızda amacımız insanların korkulu rüyası olan fıtık konusunda bilgilendirmektir" dedi.

        Ağrısı az bir yöntem

        Daha sonra sunumlarını gerçekleştiren Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, bel fıtığı tedavisinde yeni bir yöntem olan tam endoskopik kapalı bel fıtığı ameliyatı hakkında önemli bilgiler verdi. Yapılan yöntemin yararları hakkında konuşan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, "Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezimizde gerçekleştirilen operasyonlarda hastalar günübirlik yatış yapılmaktadır. Ameliyattan sonra aynı gün veya ertesi gün eve gidebilir. Kısa bir süre içerisinde de iş hayatına dönebilmektedir. Tam endoskopik (kapalı) bel fıtığı ameliyatı komplikasyon oranı oldukça düşük ve hasta konforu son derece yüksek bir operasyondur. Cerrahi sonrası ağrının açık ameliyatlara oranla daha az olması, hastanede yatış süresinin az olması normal yasama erken dönülmesi, cerrahiye bağlı anatomik hasarın açık cerrahiye göre az olması gibi avantajlarının olması endoskopik diskektomiyi başarılı kılmıştır" diye konuştu.

        Toplantı sonunda Opr. Dr. Naki Keleş, katılımcıların sorularına yanıt verdi.

        (SAM-SLH-Y)

        22.02.2017 15:25:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler