Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk Eğitim ekibi Hollanda'dan döndü

        (Fotoğraflı)

        Adnan Aci

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Vezirköprü ilçesinden proje kapsamında Hollanda'ya giden Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekibi ilçeye döndü.

        Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü personelinden Kurum Müdürü Eyüp Kumaş, Müdür Yardımcıları, Banu Seni, İbrahim Demir, Yahya Acar, Sınıf Öğretmenleri Ali Osman Seni, Erkan İvgen ve İngilizce Öğretmeni Rahmi Günindi'den oluşan 7 kişilik bir ekiple Hollanda'nın Assen şehrine gitti. 11-18 Şubat tarihleri arasında "Empowering Non-Formal Education in Our Institution and Exploring How Europe Deals with Illiteracy-Kurumda Yaygın Eğitimin Güçlendirilmesi ve Avrupa'nın Okuma-Yazmayla Nasıl Başa Çıktığının Araştırılması" başlıklı Erasmus Plus KA1 Yetişkin Eğitimi Hareketliliği Projesi kapsamında kurs alan katılımcılar, yetişkin eğitiminin daha etkin, verimli ve ilgi çekici hale getirilmesiyle ilgili Hollanda'da uygulanan metotlarla ilgili ve Hollanda ve Romanya'da yetişkinlere yönelik okuma-yazma eğitimi hakkında bilgiler aldıkları belirtildi. Bu kapsamda Assen civarında bulunan yel değirmenlerinin yetişkinlere kendi kültürlerini, coğrafyalarını ve tarihini öğretmede nasıl bir ders ortamına dönüştürüldüğü ve öğrenmenin ilgi çekici hale getirildiği, kütüphanenin yerel halk için cazip bir mekana dönüştürüldüğü ve teknolojinin nasıl verimli bir şekilde kullanıldığı, şehir arşivinin, tarih ve arşivleme sisteminin öğretilmesinde nasıl bir teknoloji ile öğretildiği, bir müzedeki kalıntıların ve tarihin öğretilmesi için vatandaşları bir hikayenin kahramanları yerine koyarak nasıl ilginç bir hale getirildiği gibi sıra dışı metotlar öğrenildiği açıklandı. Katılımcılar dış mekanlara yapılan geziler yanında iç mekanda da çoklu zeka ve akıl haritaları kullanılarak yetişkin eğitiminin kalıcı hale getirilmesi ile ilgili yöntemler öğrendiler. Ayrıca gelecekte yapılacak projeler için muhtemel ortaklıklar kazandıkları dile getirildi.

        Yurt dışı kursunun bir parçası olarak, Halk Eğitimi Merkezi personeli ilçenin, kurumlarını ve eğitim sistemini de tanıtan sunumlar yaptıkları ve yanlarında götürdükleri yiyecekleri oluşturulan uluslararası kültür standında sergiledikleri ve diğer ülkelerden katılımcılara tanıttıkları vurgulandı.

        Geçen sene Şubat ayında başvurusu yapılan ve Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı altında yer alan KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Projesi'nin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından verilen hibe ile gerçekleştirildiği belirtildi.

        (ACİ-SLH)

        23.02.2017 09:55:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler