Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜSİAD Mersin Şubesi'nden istidam seferberliğine 2 bin kişi ile destek

        - MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Hakan Kayacı, MÜSİAD'ın 'Milli İstihdam Seferberliği' kapsamında Türkiye genelinde 250 bin kişi istihdam edeceğini, Mersin'de 2 bin yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi

        - Başkan Kayacı:

        - "Cazibe merkezleri son dönemdeki en iyi yatırım"

        - "Bizler istikrarlı bir Türkiye için hep 'evet' dedik, 'evet' demeye de devam edeceğiz"

        (Fotoğraflı)

        Kıymet Gökçe

        MERSİN (İHA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Hakan Kayacı, 'Milli İstihdam Seferberliği' kapsamında 2 bin yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi. Kayacı, MÜSİAD olarak 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda da 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

        MÜSİAD Mersin Şubesi'nin yeni yönetimi, basınla tanışma toplantısı düzenledi. MÜSİAD'ın yeni Şube Başkanı Hakan Kayacı'nın ev sahipliğinde Mezitli ilçesinde bir kafede gerçekleşen toplantıya, derneğin yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

        "Tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte el ele mücadele edeceğiz"

        Başkan Kayacı, toplantıda MÜSİAD ile ilgili bilgi vererek, Türkiye ekonomisi ile referandum sürecini değerlendirdi. MÜSİAD Mersin Şubesi'nin 18. Olağan Genel Kurulu'nu 21 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirdiklerini ve yeni yönetimi oluşturduklarını söyledi. MÜSİAD'ın 1990 yılında kurulduğunu, Mersin Şubesi'nin ise 1996'da kurulduğunu belirten Kayacı, "Bir sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD'ın Mersin Şubesi, hem iş dünyasında hem sosyal yaşamda kendisine bir görev edinerek halkına ve iş dünyasına yardımcı olmak, onların sorunlarını çözmek ve kenti ileriye taşımak amacıyla kurulmuştur. Biz MÜSİAD Mersin Şubesi'nde tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte el ele mücadele edeceğiz. Mersin'in sorunlarının, olması gereken yatırımlarının, aşılmasını gereken engellerinin çözümünde önayak olmaya çalışacağız. Bu konularda Ankara'ya köprü olacağız" dedi.

        MÜSİAD'ın Türkiye'de güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Kayacı, her iki ayda bir ülkenin farklı kentlerinde yaptıkları Genel İdare Kurul Toplantısı'nda bir Bakanı ağırlayarak sorunları iletip çözüm önerileri sunduklarını dile getirdi. Kayacı, "10-11 Mart'ta Tekirdağ Çorlu'da yapacağımız toplantıda Maliye Bakanımız konuğumuz olacak. Biz Vergi Dairesi Başkanımızdan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanımızdan, SGK İl Müdürümüzden ve tüm üyelerimizden maliye ve vergi alanındaki soruları 3 Mart tarihine kadar alacağız. Türkiye genelinde alınan tüm soru ve sorunları bir rapor haline getirerek, bu toplantıda Maliye Bakanımıza sunacağız. Bu hükümetimizle ve Bakanlarımızla birebir olmamızın verdiği bir güç, çünkü onlar sorunlarımızı dinleyip, anında çözüyorlar ve uygulamanın yollarına bakıyorlar. Bu yöntem çok da başarılı oluyor" diye konuştu.

        "Cazibe merkezleri son dönemdeki en iyi yatırım"

        Türkiye gündemine de değinen Kayacı, hükümetin uygulamaya koyduğu cazibe merkezlerinin son dönemde çıkan en iyi yatırım olduğunu vurguladı. Cazibe merkezlerine Türkiye'nin her yerinden çok yoğun talep olduğunu ifade eden Kayacı, "Talep alımı 27 Şubat'ta tamamlanacak. 22 bölgede her bir bölgede bir kümelenme için çalışma yapılacak. Hangi sektör hangi ilde çok talep görmüşse o ile bir kümelenme yapılması planlanıyor. Onun da yan sanayilerinin oluşturulması planlanıyor. Tabi zor bir süreçten geçiyoruz. Dolar ve Eura şu anda dengede tutuluyor ama yine de inişler ve çıkışlar biz işadamlarını yoruyor. Ama son çıkan teşviklerden de işadamlarımızın, esnafımızın iyi faydalanmaları gerekir" şeklinde konuştu.

        Yeni teşvikler kapsamında başlatılan Milli İstihdam Seferberliğine de işaret eden Kayacı, son 3 ay sigortasız olmak ve İŞKUR'a kayıtlı olmak şartıyla işe alınacak her bir kişinin işveren tarafından sadece maaşının ödeneceğini, tüm SGK ödemelerinin devlet tarafından karşılanacağını anımsattı. Bunun bir yıl boyunca geçerli olacağını belirten Kayacı, tüm işadamlarının bu teşviklerden faydalanmaları gerektiğinin altını çizdi.

        "Bizler MÜSİAD olarak istikrarlı bir Türkiye için hep 'evet' dedik, 'evet' demeye de devam edeceğiz"

        Önümüzde zorlu bir süreç olan referandumun olduğuna dikkat çeken Kayacı, 16 Nisan'da yapılacak referandumun güçlü bir Türkiye ve güçlü bir gelecek olacağını söyledi. Kayacı, "Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasında yaşanan eski kavgalara bakınca insan ürküyor, korkuyor. Ama bugüne baktığımızda, ülkemizde 15 Temmuz'u yaşamamıza rağmen, halkımızın ve Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşlarıyla üstesinden geldi. Ülkemiz gerçekten güçlü. Bu kadar olaylara ve baskılara rağmen hala dimdik ayaktayız. Tabi ki sarsıntılar olacak, eğilmeler olacak ama temeller sağlam olduğu için, halkımız güçlü, birlikte olduğu için bunların üstesinden rahatlıkla geliyoruz ve kalkacağız da. İnşallah 16 Nisan'dan sonra güçlü, müreffeh bir Türkiye olacağına inanarak, halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizler MÜSİAD olarak istikrarlı bir Türkiye için hep 'evet' dedik, 'evet' demeye de devam edeceğiz. Bunun ülkemiz, geleceğimiz ve çocuklarımız için önemli bir konu olduğunu bildiğimiz için inşallah güzel bir sonuçla çıkacağımıza inanıyoruz" dedi.

        MÜSİAD'ın sosyal faaliyetlere de önem verdiğini dile getiren Kayacı, bu çerçevede Mersin Şubesi olarak '15 Temmuz'u unutma' konulu bir resim yarışması düzenleyecekleri ve toplam 250 bin lira ödül dağıtacaklarını bildirdi. Kayacı, yarışmada dereceye giren ilk 3 resmi ise açık artırmada satarak, buradan elde edecekleri geliri 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine vereceklerini söyledi.

        "MÜSİAD olarak Mersin'de 2 bin kişiyi istihdam edeceğiz"

        Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kayacı, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında MÜSİAD olarak Mersin'de ne kadar ek istihdam sağlayacakları yönündeki soruya şu yanıtı verdi: "İstihdam Seferberliği ile ilgili olarak Genel Merkezimiz bizden il il sayıları aldı. Nail Olpak Başkanımız, Türkiye genelinde MÜSİAD ailesi olarak 250 bin kişi istihdam edileceğini söyledi. Geçen günlerden Bakanımız Lütfi Elvan'ın MÜSİAD'ı ziyaretinde konu gündeme geldi ve bizden İstihdam Seferberliği için 2 bin yeni kayıt istediler. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yapacağız ve inşallah Mart-Nisan gibi iyi bir artış olacağı aşikar şekilde gözüküyor. Mersin'de 2 bin kişiyi istihdam edeceğiz."

        (KYM-Y)

        23.02.2017 12:23:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler