Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden TÜRGEV'de

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Türgev tarafından her ay düzenlenen konferansın konuğu Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden oldu.

        27 Mayıs 1960 Darbe Anatomisi isimli konferansa katılan AK Parti İl Başkanı Özden 27 Mayıs darbesine karşı çıkmanın bir erdem olduğunu ifade etti. Özden konuşmasında '' 27 Mayıs Darbesi darbelerin başıdır, anasıdır. 27 Mayıs olmasaydı 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve hatta 27 Nisan 15 Temmuz bile olmayacaktı. Belinde silah olan askerin, kendini memleketin tek sahibi olarak görme alışkanlığı 27 Mayıs'la pekişti. Darbe kışkırtıcılığı, 27 Mayıs'la birlikte aydınların milli sporu haline geldi. Anayasaları ancak darbeciler yapar" anlayışı, 27 Mayıs'la birlikte doğdu" dedi.

        Özden, konuşmasına askerin kışladan çıkma geleneğini 27 Mayıs'ta başlattığını bildirdi. Konuşmaların ardından 27 Mayıs Darbesi ve güncel soruları cevaplayan Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ''inşallah bundan sonra bir başka darbe ve kalkışmalarla ülkemiz karşı karşıya gelmez. 15 Temmuz'dan sonra artık askeri rejim yanlıları bu tür kalkışmaların halk tarafından kabul gördüğünü anlamıştır. Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir" diye konuştu.

        (AÖ-Y)

        23.02.2017 13:23:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler