Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kafaoğlu öğrencilerle söyleşi yaptı

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Bengi Projesi kapsamında Altıeylül Ortaokulu'nun konuğu oldu. Kafaoğlu öğrencilerle söyleşi yaptı, öğrencilik yıllarını, çalışma hayatını, siyaseti ve belediye başkanlığını anlattı.

        Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilik sıralarından kendisinin de yıllar önce geçtiğini hatırlatan Kafaoğlu, "1961 Gökçeyazı doğumluyum, ilkokul ve ortaokulu Gökçeyazı'da okudum. Ben köylü çocuğuyum, tarım ve hayvancılıkla uğraştım, çobanlık yaptım, tarım arazilerinde orak biçtim. Ortaokuldan sonra İmam Hatip Lisesi'nde okurken ablamda Öğretmen Lisesi'nde okuyordu. Biz ablamla bir göz odada ders çalışıyorduk, kendi yemeğimizi ve ev temizliğimizi yapıyorduk. Biz ilkokul ve ortaokuldan okurken elektrik yoktu, gaz lambasıyla derslere çalışıyorduk. Ablamla gaz lambası sana daha fazla gitti, bana daha fazla gitti diye gaz lambası başında mücadele verirdik. Şimdi eğitim çok ileri seviyelere geldi ve eğitimde ülkemiz adeta çağ atladı. İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra tercih yaptım ve İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazandım ve okulumu diş hekimi olarak tamamladım. Daha sonra askerlik döneminde Askeri Hastanesi'nde bitiminde Atatürk Devlet Hastanesi'nde diş hekimi olarak görev yaptım. Bu arada kendi muayenehanemi açtım ve hastanedeki görevimden istifa ederek siyasete atıldım" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset yaptığı partilerde siyaset yaptığını ifade eden Kafaoğlu siyasette sabrı, çok çalışmayı, gayret etmeyi ve daha fazla fedakarlık yaparak başarıyı hedeflemeyi öğrendiğini söyledi.

        Kafaoğlu, "Önemli olan hedefe kilitlenmek. Hedefe ulaşmak için çalışmak ve sabırlı olmak önemli. Siyasi hayatımda hiç küsmedim, darılmadım. Çalışmalarda samimi olacaksınız. Samimiyet işin başı. İkincisi gayret. Üçüncüsü de duyarlılık. Sadece matematikle insanı çözemezsiniz. Matematik ile siyaset olmaz, matematik ile siyaset yapanlar hep kaybederler. Siyasetin malzemesi insandır, insanı çözebilirsiniz, hislerini, duygularını anlayabilirsiniz. Gelecekte mesleğinizde başarılı olmanız için duyarlı olacaksınız, doğrudan asla taviz vermeyeceksiniz. Kendinize yapılmak istemeyen birşeyi başkasına yapmayın. Sevgi iklimi çok önemli. Çevremizdeki insanlara sevgi yaymalısınız" diye konuştu.

        Konuşmanın sonunda Altıeylül Okul Müdürü kendilerini kırmayıp okula gelen Başkan Zekai Kafaoğlu'na teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Altıeylül Okul Aile Birliği Başkanı Emrah Ayyıldız da, "Başkanımız çağrımıza hemen yanıt verdi ve bizleri yalnız bırakmadı. Hepimizin sıkıntısı olan zil seslerindeki sorunu 15 tatil içerisinde Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu çözdü, kendisine sizler adına teşekkür ediyoruz" dedi.

        (TS-

        23.02.2017 14:15:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler