Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şırnak'ta 'Cazibe Merkezleri' tanıtım toplantısı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Melih Yiğit

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ta Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun'un katılımıyla "Cazibe Merkezleri" tanıtım toplantısı düzenlendi.

        Şırnak Valiliği tarafından Cazibe Merkezleri' tanıtım toplantısı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen toplantıya, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bakanlık Müşaviri Abdulkerim Gök, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İşkur Şırnak İl Müdürü Mehmet Sıdık Bora, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yahya Beroje ve işadamları katıldı.

        Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun, 23 ilde yatırım seferberliği amaçladıklarını belirterek, "Bölgemizde son 15 yıl içerisinde hepinizin malumu altyapı ve üst yapı hizmetlerinde belli bir noktaya geldik. Şırnak, Hakkâri, Bingöl ve birçok yerde artık havaalanımızda var. Üniversite, modern hastanelerimiz, otoban yollarımızda var. Çok güzel eğitim kurumlarımız var. Bunlarla aynı oranda büyüyen bir iş hayatımız var. Ama maalesef artan genç nüfusumuz ile birlikte yoğun bir göçte var. Ortada önemli bir işsizlik problemi var. Şimdi bütün bu altyapı ve üst yapı çalışmaları ile birlikte bu gençlerimizi nasıl hayata katabiliriz. Bunları nasıl farklı alanlara itebiliriz, onun çalışmasını yapıyoruz. Kalkınma bakanlığımız bir çalışma içerisinde bulundu. 4 Eylül'de sayın başbakanımız Diyarbakır'da cazibe merkezleri programlarını ilan etti. Bu bölgede çok ciddi bir heyecan ve sevinç uyandırdı. Bunda da büyük bir haklılık payı var. Çünkü burada tüccarlarımız bilir. Turgut Özal'dan bu yana çok değişik teşvik programları, yatırım paketleri açıklandı. Ama maalesef bölge istediği bölgeye ulaşamadı. Amaçladığımız hedefe ulaşamadık. Bütün kalkınma bakanlığımızın bütçesini, deneyimlerini uygulamadan, yaşanan sıkıntıları bir tarafa bıraktık. Özel sektörü de arazide bulmak ve Ankara'da dinlemek suretiyle, odalar, borsalar, üniversiteler, valiler hepsinin görüşleri taleplerini almak suretiyle en cazip, en yeni, en kapsamlı bir program hazırladık. İşte biz buna cazibe merkezleri programı diyoruz. 23 ilde bir yatırım seferberliği amaçladık. Bu bölgelerin üretimde, istihdamda ve ihracatta yeni bir ivme kazanmasıdır. En güzel örneği Şırnak'ta iki ülkeye sınırı olan çok güzel bir potansiyel var. Buranın geçmişindeki ticari canlılığı yeniden canlandıracağız. Bunu yaparken kamuoyunun bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Ama amacımız özel sektörleri desteklemek. Devlet burada fabrikayı kurup kendisi işletmek istemiyor. Burada özel sektörü desteklemek suretiyle size bütün imkânları sunmak peşinde. Burada en cazip teklifleri sunarak, devlet, vatandaş, özel sektör işbirliği yapmak istiyor. Ben buna topyekûn bir yatırım kampanyası diyorum. Böyle bir kampanya bir daha gelmez. Dolayısıyla Cizre, Silopi, İdil, Beytüşşebap'ta çok değerli iş adamlarımız var. Burada yatırım yapmasını istiyoruz. Biz burada bütün imkânları emirlerinize sunacağız" dedi.

        Şırnak Valisi Ali İhsan Su ise, "Bölgemizde, ülkemizde, her anlamda yatırımlar, çalışmalar hızla devam etmektedir. İlimiz için ifade edersek, özelikle PKK terör örgütüne yönelik operasyonların sonucunda huzuru sağladık. FETÖ 'ye yönelik operasyonlar da yaptık. Daha doğrusu ilimizde terör örgütü FETÖ, PKK hepsine yönelik operasyonlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bunların sonucunda şu anda, ilimizde bir huzur atmosferi sağladık. Şimdi ilimizin imarı, gelişmesi ve kalkınması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu amaçla hükümetimizde bölge için, ülkemiz için cazibe merkezleri programını ortaya koydu. Operasyonlardan sonra ilimizde altyapı ve üst yapı yeniliyoruz" diye konuştu.

        (MY-MP-Y)

        23.02.2017 14:18:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler