Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Torbalılı öğrenciler Afrika'da su kuyusu açtı

        Amede Alpagut

        İZMİR (İHA) - Torbalı Yazıbaşı Ortaokulu öğrencileri, en büyük sorunları su ve beslenme olan Afrika'da bulunan Mali'nin bir köyünde, kermes gelirleri ve aralarında para toplayarak su kuyusu açtırdı.

        İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Yazıbaşı Ortaokulu öğrencileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zuhal Alper'in derslerde işlediği paylaşma ve yardımlaşma konularında etkilenerek 'Afrikalı çocuklar susuz kalmasın' projesini hazırladı. En büyük sorunları su ve beslenme olan Mali'nin bir köyü için su kuyusu açtırmak isteyen öğrenciler, kermesler düzenleyerek 6 bin lira para topladı. Projeye, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) da destek oldu. 10 bin liranın üzerindeki parayla da daha sonra Mali'de su kuyusu açıldı. Kuyuya da okulun ismi verildi.

        (AA-HG-Y)

        23.02.2017 14:50:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler