Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Göller ve sulak alanlar korunmalı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer, son gülerde basında göllerde, sulak alanlarda ve nehirlerde yaşayan balıkların ölümü ile ilgili haberler yer aldığını hatırlatarak, çevrecileri, halk ve yetkilileri gölleri ve sulak alanları korumaya çağırdı.

        Dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Sümer, "Bakanlık raporuna göre Can Gölü havzasını besleyen dereler iyice tıkanmış durumdadır. Magon gölünde azalan oksijen miktarı balık ölümlerine yol açmaktadır. Tuz gölüne kanalizasyon suyu karışmaktadır. Sapanca gölünde ise bilinçsiz olarak yapılan avcılık gölü bitime noktasına getirmiştir" dedi.

        Van Gölü'nün; Ph, tuzluluk, organik madde ve amonyum azotu açısından kirlenmiş durumda olduğunu vurgulayan Sümer şunları söyledi:

        "Gölde fosfat kirlenmesi de vardır. Çevre illerdeki atık sular Van Gölüne deşarj edilmektedir. Tuz gölünde ise sanayi ve tarım atıkları deşarj edilmektedir. Atıkları ağır metal konsültasyonu artığından balık ölümleri yaşanmaktadır. Sapanca gölünse ise göçmen kuşlar avlanmaktadır. Gölde seksen tür kuş cinsi bulunmakta olup bu kuşların avlanması su havzasının yaşantısını olumsuz yönde etkilemektedir."

        (MY-MET-Y)

        23.02.2017 15:53:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler