Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe: "Referandumda hedef yüzde 55"

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız

        EDİRNE (İHA) - AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne'de referandumda "Evet" hedeflerinin yüzde 55 olduğunu açıkladı.

        Akmeşe, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında tek başlılığa dikkat çekti. Akmeşe, "Bir de diyorlar ki tek başlılık, ya sorarım kaç baş olması lazım. Muhtar bile köyde bir tane arkadaşlar. Belediye başkanı da Edirne'de bir tane daha fazlası yok. Arkadaşlar bir irade hangi kurumda olursa olsun zaten tek baş olur daha fazlası olmaz. Hangi dünya ülkesinde zaten çok başlılık var" dedi.

        "Hedef yüzde 55"

        Akmeşe, parti olarak ziyaretlere başladığını belirterek, "Biz referandum çalışmalarına parti olarak başladık. Fakat parti olarak finansman toplantımız 25 Şubat Cumartesi günü Ankara'da yapılacak. Bu kapsamda ilçe ziyaretlerimizi yapıyoruz. Burada niye hayır diyenler, 18 maddelik anayasa değişiklik paketinden inanın hiç haberleri yok. Sadece mensup olduğu bir siyasi parti hayır dediği için inanın hayır diyorlar. Özellikle Edirnelilere benim bir istirhamım olacak, bu 18 maddeyi güzelce bir okusunlar. Eğer onların kafalarına yatmayan bir madde varsa gelsinler biz onlara biz izah edelim. Bu maddeleri okuyan bir ülke vatandaşının buna hayır diyeceğini ben düşünmüyorum. Milletin iradesine seçilmiş bir Cumhurbaşkanının bu memleketi yönetmesinden niye korkarlar mesela çok merak ediyorum. Bir de diyorlar ki tek başlılık, ya sorarım kaç baş olması lazım. Muhtar bile köyde bir tane arkadaşlar. Belediye başkanı da Edirne'de bir tane daha fazlası yok. Arkadaşlar bir irade hangi kurumda olursa olsun zaten tek baş olur daha fazlası olmaz. Hangi dünya ülkesinde zaten çok başlılık var. Türkiye'de 8,5 milyon 18-25 yaş arasında gencimiz var. Bu anayasa değişikliğinde seçilme hakkı sağlanıyor. Biz 18 yaşında genlerimizi asker ve savaşa gönderdik, şehit verdi. Şimdi bu gençlerimize seçme hakkı veriyorduk. Şimdi yeni anayasa da bu gençlere seçilme hakkı da verilecek. Ben bu referandumu Edirnelilere anlatabilirsek, iyi bir oy oranı çıkacağına inanıyorum. Edirne olarak iyi anlatırsak Türkiye ortalamasına yakalayacağımızı söylüyorum. Bu oranının yüzde 55 olarak hedefliyoruz Edirne'de ben buna inanıyorum" diye konuştu

        "Bin 250 kişi istihdam edilecek"

        Edirne'de İŞKUR vasıtasıyla bin 250 kişinin istihdam edileceğini de açıklayan Akmeşe, "İŞKUR'un toplum yararında ki programlarında iş imkanı bulamayan kardeşlerimize sağlanan programlarından Edirne'ye bugün itibariyle netleşti. Önümüzdeki hafta başvurulara başlayacaklar. Edirne'de bin 250 kişi istihdam edilecek. Şu ana kadar biz bu programlarda kurumların değişik zamanlarda değişik şartlarda işçi alımı yapıyorduk, fakat bu sefer bütün kurumlarda aynı anda 1250 kişi 27 Şubat ve 3 Mart arasında müracaatlarını yapacaklar. Hangi kurumda çalışacağını orada belirtecek, ondan sonra kura çekimi ile çalışma programları belirlenecek. Biz bundan çok mutluyuz, şuan bu gelişmeden dolayı. Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu Edirne'den elini çekmiş değil, bunu da özellikle belirtmek isterim. Her zaman bize yardımcı olduğu gibi bu konuda da bize ayrıcalık yaptığını buradan sizlere aktarayım. Bugüne kadar Edirne'ye alınan en yüksek TYP programı, yüksek oranda işçi alımı yapacak. Bir de bu dönemde kamu kurumlarının yanında bütün belediyelerde de istihdam gerçekleştirilecek. Siyasi parti ayırmaksızın CHP'li, MHP'li ve AK Parti belediyelerinin de yararlanmasını sağlayacağız. Bu programda önemli bir konu da başvuru yapan aileler arasında her aileden sadece bir kişi yararlanabilecek. Her aileden 4-5 kişi müracaatını yapabilir ama kura çekimi sonucunda sadece bir kişi yaralanabiliyor. Erkeklerde 35 yaş üstü, bayanlarda 18 yaş üstü herkes müracaat edebilir. Müftülüklere erkeklerde 18 yaş üstü müracaat yapılabilir. Pazartesi'den itibaren İŞKUR'a müracaat etsinler" şeklinde konuştu.

        (EY-MEF-Y)

        23.02.2017 15:54:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler