Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Çevre Gönüllülerinden Marmaraereğlisi'ne destek

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi hakkında incelemelerde bulunan Dünya Çevre Gönüllüleri olan Greenpeace Akdeniz üyeleri, Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ı ziyaret etti.

        Marmaraereğlisi hakkında incelemelerde bulunan Greenpeace Akdeniz üyeleri Avukat Deniz Bayram, İbrahim Çiftçi, Özay Özer, Tekirdağ Tabipler Odası ve Halk Sağlığı Uzmanı Gamze Varol Saraçoğlu, Ergene Belediyesi, Ergene Çevre Derneği, Silivri Çevre Derneği, Trakya Platformu, Temiz Hava Platformu, Marmaraereğlisi Çevre Platformu ve Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri, Başkan Uyan'ı makamında ziyaret etti.

        Ziyaretlerinin sebebinin Marmaraereğlisi'nde yapılacak olan kömürlü elektrik santrali, kaçak yapılmış çağın kanser riskini arttıran petrokok kömürü ve antrasit kömürü depolama alanı ile ilgili olduğunu belirten Dünya Çevre Gönüllüleri üyeleri, Başkan Uyan ile bilgi alışverişinde bulundu.

        Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız ilçe hepimizin ortak yaşam alanı. Burada kurulabilecek olan sağlığımızı tehdit edecek her türlü yapılanmaya karşıyız. Bu konuda Marmaraereğlisi halkı ile birlikte mücadelemiz devam ederken, siz değerli çevre gönüllülerimizin de yanımızda olduğunu bilmek ve desteğini görmek halkımız ve bizim için çok önemli. Kanser riski olan bir yerde yaşamayı kimse istemez bundan dolayı şirin ilçemizin havasını kirletmeye izin vermek uzun vadede geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurur. Bugün burada rahat nefes alabilmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

        Yapılan bilgi alışverişi sonunda Greenpeace üyeleri, vatandaşın sağlığını ön planda tuttuğu ve yaşanabilir bir çevreye uymayacak olan her türlü yatırım ile mücadelesinden dolayı Başkan Uyan'a teşekkürlerini ileterek, her zaman destek olmaya hazır bulunduklarını belirttiler.

        (HLD-MEF-Y)

        24.02.2017 09:41:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler