Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan yardımcısından Veterinerler Odası'na çağrı

        (Fotoğraflı)

        Vural Efecik

        MUĞLA (İHA) - Marmaris'te sokak hayvanları yararına çalışan dernek gönüllüleri Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan'ı ziyaret ederek, Belediye'nin kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.

        Dernek Başkanları Sevim Biter ve Tülay Yıldız, Başkan Yardımcısı Kaplan'a teşekkür plaketi sunarken, Kaplan da Veterinerler Odası'na çağrıda bulunarak ilçeden yaşayan 20 bin kedinin üremesinin kontrol altına alınması için destek beklediklerini söyledi.

        Ziyarette ilk sözü alan Marmaris-İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevim Biter; "Biz sivil toplum kuruluşlarının halkın taleplerinin kurumlara iletilmesinde çok önemli bir görev üstlendiğini düşünüyoruz. Bizler de sokak hayvanları yararına çalışan iki sivil toplum kuruluşu Marmaris Hayvan Hakları Derneği ve Marmaris-İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği olarak bir çok çalışma yürüttük. Son yıllarda özellikle Başkan Yardımcımız Dursun Kaplan, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarımızda yasalara aykırı olmayan, belediyemizin ve bizlerin gücünü dikkate alan tüm taleplerimizi çok hızlı bir şekilde gerçekleştirdi. Özellikle son zamanlarda bizler belediyemizle iyi bir takım olduk. Takım çalışmasında en önemli nokta uyumdur. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, barınak şartlarının iyileştirilmesi konusunda yaptığı çalışmalar için kendisine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

        Oluşumunu yeni tamamlayan Marmaris Hayvan Hakları Derneği Başkanı Tülay Yıldız ise "Belediyemize ve Başkan Yardımcımız Dursun Kaplan'a çok teşekkür ediyoruz. Çünkü neden yurt genelinden her gün kötü haberler alıyoruz sokak hayvanlarıyla ilgili, ama Marmaris'te belediyemizin desteği ve biz gönüllülere sağladıkları imkanlarla hayvan barınağımız çok iyi bir durumda biz kendisine canı gönülden teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

        Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan da Veterinerler Odası'ndan destek isteyerek, ilçede 20 bine yakın kedinin yaşadığını söyledi. Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü "Bölgemiz bir turizm bölgesi bu nedenle tatile gelen yazlıkçılar hayvanları küçükken sahipleniyor, ancak sonra sokağa terk ediyor. Bu bizim için büyük bir sıkıntı. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Ben de sizlere teşekkür ediyorum, çünkü gerçekten bu zor bir görev. İlçemizde neredeyse 20 bine yakın kedi yaşıyor. Şu sevindirici ki ilçemizde başıboş köpek yok denecek kadar az. Hepsi kontrolümüz altında ama yine de kontrol edemediklerimiz var. Bu noktada sizlerin desteği bizim için çok önemli. Ben buradan Veterinerler Odasına da seslenmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde hayvanların çoğalmasını kontrol altına alalım. Bu konuda emek veren herkese bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum, Başkanımız adına da kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum."

        (VE-MB-Y)

        24.02.2017 10:17:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler