Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toroslar'da kadınlara atık camlarla gelen istihdam kapısı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, TORTEK bünyesinde açtığı Cam Füzyon Kursu ile kadınlara yeni bir istihdam kapısı daha açtı.

        Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde Cam Füzyon Kursu açıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde verilen ve cama şekil verme sanatı olarak adlandırılan Cam Füzyon eğitiminde, kullanılan fırın ile atölye için gerekli olan tüm teknik malzemelerin düşünüldüğü kurs merkezini ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kursiyerlerin atık camlara yeniden hayat verdiği çalışmaları inceledi.

        Cam olan tüm malzemelerin geri dönüşüme kazandırılarak süs eşyalarının üretildiği kurs merkezindeki çalışmalarla ilgili Usta Öğretici Zahide Çakır Eyüpoğlu'ndan bilgiler alan Tuna, işin başında olmalarına rağmen çok güzel eserler ortaya çıkarmalarından dolayı tüm kursiyerleri tebrik etti. Tuna, "Bu kursumuz, geri dönüşümü besleyen özellikli ve önemli bir proje. Hocalarımız ve kursiyerlerimiz atıl olan şişe ve camları bir araya getirerek, cam füzyon tekniğinde kullanılmak üzere yeni aldığımız fırın marifeti ve el becerileriyle değişik ev malzemeleri ve süs eşyaları oluşturuyorlar. Geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacı da taşıyan bu kursumuzla müthiş bir sanatsal değer de ortaya çıkarılmış oluyor. Şişelere, cama yeniden hayat veriyorlar. Fırınlama işlemine tabi tutulan kullanılmış şişeleri boyayarak bir sanat eseri ortaya çıkarıyorlar. Bu çalışma ile inşallah cam ile ilgili hiçbir eşya atılmayacak ve burada kullanılabilir bir ürün haline getirilecek. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.

        Usta Öğretici Eyüpoğlu ve kursiyerler de kendilerine böyle güzel bir imkanı sunduğu için Başkan Hamit Tuna'ya teşekkür ederek, camdan yaptıkları bir süs eşyasını hediye ettiler.

        (KYM-Y)

        24.02.2017 11:49:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler