Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkların özgürlüğü

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Kayaköy'de, köyün içerisinden geçen kanallarda yaşayan balıklar, vatandaşların aldığı ortak kararla yıllardır avlanmıyor. Hisarcık-Gediz yolu üzerinde bulunan Köyde kaçak avlanma yapanlara karşı köylüler kendi imkanlarıyla tedbir alıyor. Yol kenarındaki kanallarda sazan, çilli, yaslı ve pullu cinsi balıklar adeta özgürlüklerinin tadını çıkartıyor.

        Kayaköy Muhtarı Osman Zeki Peker, yaptığı açıklamada, "Köyümüzün hane sayısı 445 ancak nufusumuz şuan 420,bunun sebebi köyümüzün sakinlerinin gurbette ve Türkiye'nin çeşitli illerinde olması. Yazın mayıs ayından itibaren nüfusumuz 5 ay boyunca 1500 civarı olur. Tatil köyü özelliklerini taşıyan doğal güzellikleri olan bir köyümüz var. Kanallarımızı besleyen su köyümüze 1 buçuk kilometre mesafeden çıkıyor ve saniyede 170 litre akıyor. İstanbul'dan gelen bir heyet suyumuzu analiz etti. Analiz sonuçlarında alabalık üretmek için yüzde yüz temiz çıktı. Ancak suyun çıktığı alanda geniş arazi talebinde bulunan şirketin talebini köyde arazi sahiplerinin birlik olmamasından dolayı karşılayamadık. Amacımız suyumuzun son derece uygun olduğunu öğrendiğimiz alabalık üretim tesislerini o şirkete kurdurtmak ve en az 40- 50 kişiye iş imkanı sağlamaktı. Ancak şirketin talep ettiği araziler için birlik sağlanamayınca olmadı" diye konuştu.

        Muhtar Peker, köydeki su kaynağından yararlanmak ve köy ekonomisine katkı sağlamak amacı Dumlupınar Üniversitesine müracaat bulunacağını kaydetti.

        Yoldan geçen vatandaşlar araçlarını durdurup balıklara bisküvi ve ekmek atmayı ihmal etmiyor. (YD-EFE)

        24.02.2017 11:52:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler