Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Karaloğlu'dan turizmcilere 'aynı hedef' işareti

        - Belediye başkanlarını uyaran Antalya Valisi Münir Karaloğlu:

        -"O belediyenin, şu belediyenin yetkisinde demek yok"

        (Fotoğraflı)

        Suat Metin

        ANTALYA (İHA)- Antalya'da turizm fuarlarına katılım hakkında turizmciler ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, turizmcilere 'aynı hedef' talebinde bulunurken, belediye başkanlarını da yetki bölgesi konusunda uyardı.

        Antalya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Yurt içi ve yurt dışında gerçekleşen turizm fuarlarına katılım hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal'ın yanı sıra ilçelerin belediye başkanları, kurum amirleri, turizmciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Karaloğlu: "Öyle bir marka yaratalım ki Antalya'mız bu olumsuzluklardan etkilenmesin"

        Toplantıda Vali Münir Karaloğlu, turizm fuarlarının Antalya'nın tanıtımı konusundaki önemine dikkat çekti. Turizm sezonu öncesinde birçok önemli fuarın olduğunu kaydeden Karaloğlu, burada yapılacak destinasyon tanıtımlarıyla Antalya'nın güçlü bir markaya kavuşturmak istediklerini söyledi. Karaloğlu, "Bu yıl süremiz çok kısa. Turizm bakanlığımızla da aynı dili kullanıyoruz. Artık destinasyon tanıtımına geçelim, destinasyon anlayışıyla Antalya'mızın tanıtımını yapalım ve bu destinasyonlar ülkenin herhangi bir yerindeki olumsuzluktan etkilenmesin. Öyle bir marka yaratalım ki, Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşanan olumsuzluk, bizi etkilemesin. Antalya markasına zarar vermesin. Yeni hedefimiz bu" dedi.

        Turizmcilere 'aynı hedef' işareti

        Turizmcilerin ve STK'ların yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara bireysel olarak gittiğini belirten Karaloğlu, "Herkes oraya bireysel olarak gidiyor ama oraya gitmeden önce oraya ortak bir stratejiyle gidersek tanıtımımızı iyi yapmış oluruz" uyarısında bulundu.

        Başarı için fuarlara gitmeden önce ortak akıl ile koordineli çalışılması gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, "Şuandaki duruma göre fuarlara katılmak isteyen bakanlığa müracaat ediyor, ancak il kültür turizm müdürlüğünün haberi olmuyor. Biz bakanlıktan bu listeyi istemek zorunda kalıyoruz. Ortak akıllara, bakanlıklara yapılmış fuarlara katılma taleplerini aynı anda il müdürlüğüne yapabilirsek burada organize olabiliriz. Katılımcı firmalar, STK, firmalar, kuruluşlar, oraya gitmeden önce bize bildirmelerini istiyoruz. Bizim haberimiz olsun ki koordine olabilelim. Güçlerimizi birleştiremezsek, aynı hedefe kitlenemezsek emeğimizi de paramıza da yazık olur" diye konuştu.

        "O belediyenin, şu belediyenin yetkisinde demek yok"

        Konuşmasında belediye başkanlarını da uyaran Karaloğlu, "Sezona giriyoruz yavaş yavaş. Şehir çiçeklenmeye böceklenmeye başladı, belediyelerin çalışması var bunu biraz daha hızlandırmaları lazım. Özellikle çevrelerde malozlar görüyorum. Yetki şundaydı bundaydı yok, görüntü hepimizi rahatsız ediyor. O çirkin görüntüler ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yetki kiminmiş bakılmadan bu sezon öncesi şehri toparlamamız lazım. Bazı refüjlerde de boşluklar gözlemliyorum. Antalya için temiz ve pırıl pırıl bir şehir algısını oluşturmamız lazım. Belediye başkanlarımızın bu konudaki işlerini öne almalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

        Acar: "Antalya ülkemizin amiral gemisidir"

        İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da, Antalya'nın daha önce rutin bir tanıtım stratejisi olduğunu ancak 2016 yılından sonra bu stratejisini değiştirmek zorunda kaldığını dile getirdi. Antalya'nın yeni destinasyonlarla tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Acar, bu konuda Vali Karaloğlu'nun büyük gayret sarf ettiğini belirterek, "Antalya ülkemizin amiral gemisidir, sizde bu geminin kaptanısınız" diye konutlu.

        (SM-Y)

        24.02.2017 11:57:55 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler