Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman Kayseri'de incelemelerde bulundu

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi almak üzere Kayseri'yi ziyaret etti.

        İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile görüşmesinin ardından, Kocasinan, Melikgazi, Talas , Yahyalı, Develi İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile YİKOP Koordinasyon Müdürü Ömer Taş'ın katıldığı toplantıya katıldı.

        İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman toplantıda yaptığı konuşmada, "Okul öncesi ve ilköğretimde yüzde 100, orta-genel ve mesleki eğitimde yüzde 90 okullaşma, tüm eğitim öğretim tesislerinde tekli öğretim ve derslik başına 24 öğrenci ve tüm eğitim öğretim tesislerinin modernizasyonunun yapılması hedeflemekteyiz. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda 2019 yılında tekli eğitime geçilecek olması hasebiyle yapılan çalışmaları, sahada yapanlarla birlikte olmak istedik" dedi.

        İlde yapımı devam eden ve yapımı planlanan yatırımlar hakkında sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, şunları söyledi:

        "İlimizde arsa problemi var. Sayın Başbakanımız 2019 yılında tekli eğitime geçme talimatı üzerine ,İlimizde çalışmalara başlanmış; İlimizde anaokulu konusunda her hangi bir sıkıntımız yok. İlimizde mevcut derslik sayısı 2152, 2017 yılında bitirilmesi düşünülen derslik sayısı 256, 2018 yılında bitirilmesi planlanan derslik sayısı 112 , ihtiyaç duyulan derslik sayısı ise 1036 olup okul ihtiyacı da 34'dür. İlimizde, hızlı bir nüfus artışı gözlenmekte, Kayseri olarak çok göç almaktayız. Özellikle Kocasinan Melikgazi ve Talas ilçelerinde derslik ihtiyacımız var. Bu konuda belediye başkanlarımızla yaptığımız görüşmelerde hep desteklerini görmekteyiz. İnşallah Başta Bakanlığımızın, Sayın Valimiz Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyi Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyyükkılıç,Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar'ın destekleriyle ve ayrıca hayırseverlerimizin katkılarıyla ilimiz, 2019 yılında tekli eğitime geçecektir."

        Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, toplantının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile birlikte Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancı'yı makamlarında ziyaret ederek, yeni okul arsaları ve okul yapımları konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Sayın Özcan Duman görüşmelerin sonunda kentten ayrıldı.

        (SK)

        24.02.2017 12:36:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler