Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenci yurdunda yangın ve deprem tatbikatı

        (Fotoğraflı)

        Kasım Karadağ

        OSMANİYE (İHA) - Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Osmaniye Müdürlüğü tarafından Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdunda eğitim ve tatbikat yapıldı.

        "Afete Hazır Osmaniye" projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatlarda ilk olarak yurtta kalan öğrencilere ve yurt çalışanlarına Eğitim Uzmanı tarafından "Doğal Afet" konulu eğitim verildi.

        Eğitimin ardından ilk olarak Osmaniye İtfaiye ekibinin de desteği ile yangın tatbikatı yapıldı. Öğrenciler olası bir yangın durumunda yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Daha sonra yurt öğrencilerine yangın tüpü ile nasıl müdahale edileceği konusunda bilgiler verildi.

        Yangın tatbikatının ardından Osmaniye AFAD ve Osmaniye İtfaiye ekipleri tatbikat gereği binanın 3. katında mahsur kalan bir öğrenciyi büyük bir başarı ve titizlikle kurtardılar.

        Tatbikatın son kısmında deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerin olası bir deprem durumunda nasıl davranması gerektiği konusunda bilgiler verildi.

        (KSM-Y)

        24.02.2017 14:26:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler