Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turan, torba yasayı değerlendirdi

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Düzenli

        ÇANAKKALE (İHA) - TBMM Genel Kurulunda, vergi indirimi, Esnaf Ahilik Sandığı kurulması, TEDAŞ ve tarımsal kredi alacaklarının yapılandırılması gibi bir dizi düzenleme içeren torba kanun teklifi kabul edilerek, yasalaştı.

        Torba kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Öncelikle Çanakkaleli esnafımıza ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Torba kanun ile beraber borçların yapılandırıldığı gibi vergisini düzenli ödeyen esnaflarımıza indirim kolaylığı sağlanıyor" dedi. Esnaf ahilik sandığının kurulacağını belirten Turan, "Esnaf Ahilik Sandığı, bizim kültürümüzde olan bir uygulama. Osmanlı döneminde de esnafı koruma altına almak adına uygulanan bir sistem. Kurulacak olan sandıkla beraber esnafımız ekonomik açıdan yaşadığı sıkıntılara burada çözüm bulacak. Oluşturulacak olan fon ile yaşadığı maddi sıkıntıları aşacak. Esnaf her zaman ekonominin bel kemiği olmuştur" diye konuştu.

        Eskiden hükümetlerin vatandaşların üzerine vergi üstüne vergi eklediğini artık vergi indirimlerinin gündeme geldiğini söyleyen Turan, "Uzun zamandır vatandaşlarımız tarafından vergi indirimi dile getiriliyordu. Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5 indirim yapılacak. Daha önce de birçok kez vergilerin yapılandırılmasını sağladık. Vergi indirimi ile beraber esnafımız ekonomik açıdan bir yükten kurtulmuş olacak" dedi.

        Turan, "Kanun ile beraber tarımsal sulama nedeniyle olan elektrik borçları tarımsal kredi alacakları da yeniden yapılandırılacak. Tarım alanında marka bir kent olan Çanakkale'miz için bu uygulama önemlidir. Kredi alacaklarının düzenlemesi ile beraber çiftçilerimize uygulanan faiz oranı yüzde 11 olarak sınırlandırılacak. Bunun yüzde 6'sı hazine, yüzde 5'i çiftçi tarafından karşılanacak. Elektrik borçları yeniden yapılandırılacak ve ilk taksiti 2017 Ekim ayının sonuna kadar ödenebilecek. Umarım bu düzenleme esnafımıza ve çiftçilerimize hayırlı olur" dedi.

        (GD)

        24.02.2017 15:30:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler