Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edremit'in sorun ve çözüm yolları masaya yatırıldı

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, koordinasyon toplantılarının ikincisini Edremit'te gerçekleştirerek, ilçenin sorun ve çözüm yollarını masaya yatırdı.

        Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli tarafından karşılanan Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve beraberindeki daire başkanları, Edremit Belediyesi yetkilileri ile koordinasyon toplantısı düzenlediler. Genel sekreter yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi'nin de katıldığı toplantıda konuşan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, "Erciş'ten sonra ikinci koordinasyon toplantısını Edremit'te yapıyoruz. Temel eksiklikleri ve bu yıl içinde yapılacak çalışmaları konuşacağız" dedi.

        Atıf Çiçekli'ye 'yıkım' teşekkürü

        Edremit'te sahili işgal eden yapıların yıktırılmasından dolayı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'yi kutlayan Yalçın, "Çünkü belediyecilik bir gönül işidir. Şevkle heyecanla yapılırsa, hizmetler sonuca ulaşır. Van Gölü'nün bir koruma kanunun olmadığını öğrendim. Tuz Gölü'nün, Beyşehir Gölü'nün koruma kanunu varken, maalesef Van Gölü'nün kıyı koruma kanununun olmaması üzücüdür. Bunun için gerekli mercilerle görüşmeler yaparak, yöre insanının 'deniz' dediği Van Gölü'nü koruma altına alacağız. Bundan sonra hiç kimse gelişigüzel göl kıyısını işgale yeltenmesin. Buna kesinlikle izin verilmeyecektir" diye konuştu.

        "İnsana hayatı kolaylaştıran zanaatkara belediye başkanı denir" özlü sözü hatırlatan Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Her alanda insanımıza hayatı daha yaşanabilir hale getirmek için çaba harcayacağız. Belediyeler, insanımızın doğumundan ölümüne kadar her alanda hizmet üreten kurumlardır. Belediyecilik hizmeti bu açıdan mazeret kabul etmez, süreklilik arz eder. Bir yangın çıkmışsa buna müdahale edilir, bunun ertelenmesi olmaz. Bizler de mazeret üretmeden halkımıza en iyiyi vermenin çabası içindeyiz. Yaptığımız bu toplantılarla bir yol haritası çiziyoruz. Ayrıca biz hizmet üretirken, kesinlikle kent estetiğini de ihmal etmeyeceğiz."

        "Kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz"

        Edremit ilçesinde yol, su, itfaiye, zabıta, imar, fen, kültür ve sosyal işler alanında yapılacakların detaylı olarak görüşüldüğü koordinasyon toplantısında konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ise, ilçede imar durumunun revize edilmesi gerektiğini söyledi. İlçede bulunan resmi kurumlarla vatandaşların bütünleşmesi ve çabuk ulaşabilmesi için yeni düzenlemelerin ehemmiyetine dikkat çeken Çiçekli, "Bizler imarı düzgün bir Edremit istiyoruz. Kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Sahillerin tümünü halka çok amaçlı parklarla yeniden kazandıracağız. Bunu da bu yaz mevsiminin ortalarına doğru bitirmek istiyoruz. Ayrıca Edremit'in güzel sahillerinin de ranta kurban gitmesine göz yummayacağız. TOKİ sakinlerinin de sahille buluşması için Büyükşehir Belediyesinin desteği ile bir otobüsün halkı sahile indirmesi için ring seferi düzenlemesi sözünü aldık" dedi.

        Çiçekli, Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve ekibine Edremit'e verdikleri önemden ve burada yaptıkları koordinasyon çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

        (MSA-Y)

        24.02.2017 17:03:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler