Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sanko Sanat Galerisinde katı sanatı sergisi

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Kilisli katı' sanatçısı Sinan Kanmaz'ın Sanko Sanat Galerisinde açtığı sergi, 2 Mart'a kadar gezilebilecek.

        Bölgede sanatın ve sanatçının buluşma noktası haline gelen Sanko Sanat Galerisinde, katı sanatından oluşan 2'inci kişisel sergisini açan Kanmaz, kat veya katı kelimesinin sözlükte "kesmek" anlamına geldiğini söyledi. Kanmaz, katı sanatının ise kağıt veya deri üzerindeki yazıyı, motifi ve şekli oyup çıkartarak bir başka kağıt ya da deriye yapıştırmak suretiyle gerçekleştirilen bir süsleme sanatı olduğuna vurgu yaptı. Katı sanatı ile ilgili doyurucu sayı ve nitelikte kaynağın olmadığını vurgulayan Kanmaz, "Katı sanatını diğer Türk sanatlarından farklı düşünmemek gerekir. Tezhip, Hat, Ebru, Sedef Kakmacılık, Cilt sanatı, Ahşap oyma gibi sanatların hepsi birbirini tamamlayan sanatlardır. Geleneksel tarz olan Hat ve Ebru sanatlarıyla birlikte sunulan çalışmaların dışında postmodernize etmeye çalıştığım özgün bir yaklaşım içeren çalışmalarım da bulunuyor. Bu sanatı yeniden canlandırabilmek, günümüz sanat dünyasında yeniden hak ettiği yere ulaşabilmesini sağlamak için yeni sanatçılar yetiştirmek istiyorum. Sergiler bu sanata olan ilgiyi sağlamakta önemli fırsat oluyor" dedi.

        Sanatçı Kanmaz'ın 44 eserinin yer aldığı katı' sergisi, Sanko Sanat Galerisinde 2 Mart'a kadar her gün saat 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

        Sanatçı

        Kilis 1973 doğumlu olan Sinan Kanmaz, işletme bölümü mezunu olup, 2003 yılından beri katı' (papercut) sanatıyla ilgili realist çalışmalar yapıyor. İlk sergisini 2013'te Kilis 7 Aralık Üniversitesinde açan Kanmaz, aynı yıl Kültür ve Turizm Bakanlığının 17'nci Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Yarışması'na katıldı.

        Katı' dalında sergilenmeye değer 7 eser arasında yer alan çalışmasıyla bakanlığın İstanbul ve Ankara'da düzenlediği sergilere katıldı.

        Kendi içinde süren ve biraz da keşifvari bir yolculuğun sonunda bu sanatı bir süsleme sanatı olmaktan çıkartıp hep realist eserler üretmeye çalıştığını ifade eden Kanmaz, "Önce çiz, sonra kes, resim yaparken kalem yerine bıçak kullanarak. Sonunda fotografik illüzyonlar peşinde koşmaya başladım. Yıllardır ürettiklerimle karşınızdayım" diyerek, sanatının özetliyor.

        (LO-SD-Y)

        25.02.2017 10:19:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler