Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de eğitimin sorunları masaya yatırıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir'de Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) gereğince, toplantılar yapan ve okul ziyaretlerinde bulunan Kaymakam Hüseyin Öner, ilçedeki okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıda, okulların fiziki yetersizlikleri ile güvenlik sorunları dile getirildi ve çözüm yolları konuşuldu.

        Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından başlatılan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İnceleme Projesi (BENGİ) kapsamında, toplantı üstüne toplantı yapılırken, okul ziyaretleri gerçekleştirildi ve okuma saatleri düzenlendi. Projenin hedefine ulaşması için büyük bir gayret gösteren Kaymakam Hüseyin Öner, Okul Aile Birliği Başkanları bir araya geldi. Kaymakam Hüseyin Öner önderliğinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılnç ile Belediye Meclis Üyesi Sevda Padem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent ve okul aile birliği başkanları katıldı. Kaymakam Hüseyin Öner, Bengi projesinin neler getireceğini anlatırken, bazı okul aile birliği başkanları da okullardaki fiziki yetersizlik ve yaşanan güvenlik sorunlarını dile getirdi. Belediye Başkanı Necdet Uysal'da okullara her türlü yardımı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent de, proje hakkında velileri bilgilendirdi.

        Bengi projesinin eğitimde kaliteyi artıracağını anlatan Kaymakam Hüseyin Öner, "Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'nın öncülüğünde başlatılan Bengi projesi hepimizi heyecanlandırdı. Eğitimde Balıkesir'i daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Bu kapsamda okul ziyaretleri yapıyoruz. Okuma saatlerine katılıyoruz. Öğretmenlerimizle ve çocuklarımızla sohbet ediyoruz. . Böylelikle sıkıntıları öğreniyoruz. Ailelerle daha iyi iletişim kurma adına bu gün böyle bir toplantı yaptık. Çok güzel bir katılım oldu. Eğitimi öğretimi daha iyi yerlere getirmek adına toplantılara devam edeceğiz. Ben, burada emeği geçenlere, özellikle öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Okul aile birliği başkanlarına da, yüksek duyarlılıkları için teşekkür ediyorum" dedi. Bengi projesinin eğitimde kaliteyi artıracağını kaydeden Mithat Gürcan, toplantıda ailelerle nasıl iletişim kurulacağını öğrendiklerini söyledi. Belediye Meclis Üyesi Sevda Padem'de, Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Merkezi adına toplantıya katıldığını belirterek, Bengi projesini desteklediklerini söyledi. Nurullah Kahraman'da, Bengi projesinin Balıkesir için büyük bir şans olduğunu belirterek, Vali Yazıcı, Bakanlık yetkileri ve Kaymakam Hüseyin Öner teşekkür etti.

        (FT)

        26.02.2017 14:32:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler