Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dağcılar Van'da buzul şelalesine tırmandı

        (Fotoğraflı)

        Murat Dalgın

        VAN (İHA) - Milli Dağcı Tunç Fındık'ın da aralarında bulunduğu bir grup dağcı, Van'ın Muradiye ilçesinde buzul şelalesine tırmanış gerçekleştirdi.

        Yöredeki doğal buzul şelalelerini dağcılık sporuna kazandırmak amacıyla tırmanış yapan grupta Milli Dağcı Tunç Fındık'ın yanı sıra Doğan Palut, Kürşat Öztürk ve İtalyan dağcı Gilberto Merlante yer aldı. Milli Dağcı Tunç Fındık, Muradiye Kanyonu'nda yer alan buz şelalesine tırmanış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bölgede ve ilimizde daha hiç keşfedilmemiş güzellikler var. Bunları tanıtmak son derece keyiflidir. Çok güzel bir coğrafyamız var. Burayı iyi tanıtmak ve doğru değerlendirmek gerekir" dedi.

        Buradaki tırmanışlarının bir ilki teşkil ettiğini belirten dağcı Doğan Palut ise, "Burada doğal ve turistik mekanlar oldukça fazladır. Ayrıca buradaki buz şelalelerinden birçoğumuzun belki haberi dahi yoktur. Onun için Tunç Bey'in de belirttiği gibi buraların ciddi bir tanıtıma ihtiyacı var. Bizlerin de burada yaptığı tırmanış ve çalışmalar inşallah bu amaca hizmet edecek ve buraların tanıtılmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

        Kentte bulunan dağcıların Erek Dağı'ndaki buz şelalelerine de tırmanış gerçekleştireceği bildirildi.

        (MD-ATL-Y)

        26.02.2017 14:42:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler