Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minikler üniversiteli oldu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu üyesi öğrenciler, ortaokul 5 ve 6. sınıftaki öğrencileri, üniversiteli abla ve ağabeyleriyle buluşturarak üniversiteye kadar öğrenim görmeleri için özendirmek amacıyla "Minik Üniversiteliler" projesini hayata geçirdi. Çamdibi Kordon Birlik Ortaokulundan öğretmenleri tarafından seçilen 20 öğrenci, 2 ay boyunca, hafta sonları Yaşar Üniversitesine gelip gönüllü 22 üniversiteli gençle birlikte ders çalışacak, spor, kültür ve sağlık başta olmak üzere her konuda eğitilecek.

        Amaç okumaya teşvik

        Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkanı Oya Erbaş, amaçlarının, minik öğrencilerin üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeylerini rol modelini almasını ve onları okumaya, hayatın ilerleyen dönemlerinde hedeflerinin olmasına teşvik etmek olduğunu belirtti. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Çamdibi Kordon Birlik Ortaokulundan öğretmenleri tarafından seçilen 20 öğrenci, okullarından servisle alınarak Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusunda gönüllü üniversitelilerle bir araya geldi. Abla ve ağabeyleriyle birlikte ders çalışan öğrenciler, daha sonra spor salonunda basketbol eğitimi aldı.

        Gönüllü abla ve ağabeyler

        Gönüllü üniversiteli abla ve ağabeyleriyle birlikte yemek yiyen ve film de izleyen minik öğrenciler, yeniden servisle okullarına döndü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Abla-Ağabey-Kardeş projesinin kendilerine ilham olduğunu ifade eden Topluluk Başkanı Oya Erbaş, "Bu çalışmalarımızla, çocukların sosyalleşmesini, yaşamdan beklentilerini yükseltmelerini istiyoruz. Ayrıca, ders araçlarını kullanma istek ve yeteneklerini arttırmayı, kütüphane ve bilgisayar ortamlarında araştırma özelliklerini geliştirerek ödevlerini hazırlamalarına, iletişim becerilerinin karşılıklı olarak gelişmesine de yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ailelerin de çocuklarının üniversite eğitimi almasını istemelerini, değişik kültürel aktivitelere öğrencilerle birlikte katılmalarını amaçlıyoruz" diye konuştu

        (MY)

        27.02.2017 10:19:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler