Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rektör Şahin, imam hatip öğrencilerine 28 Şubat'ı anlattı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle söyleşide bir araya gelerek, 28 Şubat'ın toplumsal etkilerini anlattı.

        Konya İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (KİMDER) tarafından Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen "28 Şubat ve Toplumsal Etkileri" konulu söyleşiye katıldı. O dönem darbeye gerekçe olarak gösterilen tarikatlar, tiyatro oyunları ve siyasilerin açıklamalarına dayandırılan irtica tehdidinin bahane olduğunu belirten Prof. Dr. Şahin, asıl amacın ülkenin kontrol altına alınıp sömürülmesi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Şahin, "Necmettin Erbakan istifa edince medyadaki yorumcular neredeyse zil takıp oynayacaktı. Sonraki süreçte siyasal baskıların yanı sıra toplumsal baskılar da devam etti. O dönemde Meram Tıp Fakültesi'nde görev yapıyordum. Başörtülü öğrenciler için yoklama listesine not düşmemizi istiyorlardı. Biz 25 kadar akademisyen buna direndik. Önce yoklama almadık. Sonra sarı bir zarfla uyarı aldık. Yoklama aldık, bu kez de başörtülü öğrencilere dair not düşmedik. Yine hakkımızda işlem yapılacağını bildiren bir sarı zarf geldi. Bu öğrencilerle ilgili komisyon kararlarına şerh koyduk. Sınavlarda tutanak tutmadığımız için tehdit edildik. Biz dik duruşumuzu yine de sürdürdük" şeklinde konuştu.

        "Sadece Allah'a güvenip baskılarla mücadele ettik"

        Tıp fakültesinde görev yaparken başörtülü memurların atılmaması için çok sayıda rapor verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Şahin, "Bir gün beni sarı zarfla kapının önüne koyacaklarını bekliyordum. Doçentlik, profesörlük ne olacak diye düşünmedim. Allah benden neyi soracak dedim. Müslüman bir kadının iffetini korumaktan mı, profesör olmaktan mı sorumluyum? Ahirette bana ne sorulacak? Kendi kendime bu soruyu sordum, cevabını verdim ve davranış tarzımı belirledim. 28 Şubat sonrasında siyasi yasaklı hale gelen,'muhtar bile olamayacak' denilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanı oldu. Demek ki kaderi medya değil Allah yazıyor" dedi.

        "FETÖ 28 Şubat'ta da takiyye yaptı"

        FETÖ'nün o dönem üyelerine başörtülerini açtırdığını belirten Prof. Dr. Şahin, "Bu ihanet şebekesinin üyeleri 28 Şubat sürecinde başını açmayan kız öğrencileri ihbar ettiler, haklarında tutanak tuttular. Yakalarına Atatürk rozeti takıp dolaşmaya başladılar. Çok şükür bugün gerçek yüzleri anlaşıldı" dedi.

        Söyleşinin ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Mustafa Şahin'e lise Müdürü Sami Doğru tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

        (AH-Y)

        27.02.2017 10:31:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler