Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atık madeni yağ değişimi yapan işletmeler bilgilendirildi

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde atık madeni yağ değişimi yapan işletmelere bilgilendirme yapıldı.

        Atık madeni yağ değişimi yapan işletmelerin kurallara uyup uymadıklarının yanı sıra, kullanılmış atık yağların kanalizasyona dökülmemesi ve lisansı olmayan firmalara atık yağların verilmemesi hususunda bilgilendirmeler yapan Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, madeni atık yağların lisanslı geri kazanım tesisleriyle veya valilikten izin alınmış toplayıcılara verilmesi hakkında işletme sahiplerine sözlü ve yazılı olarak uyarılarda bulundu.

        "Çevremizi korumak için atık yağları lisanslı firmalara teslim edelim"

        "Temiz bir gelecek için çevremize karşı daha duyarlı davranmalıyız ve geri dönüşüm hakkında daha bilinçli hareket etmeliyiz" diyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Atık yağlar bilinçsizce kanalizasyonlara döküldüğünde geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Doğaya karışan atık yağlar çevreye ve insan sağlığına zarar vermektedir. Bu bağlamda çevremizi korumak için atık yağ lisansı bulunan firmalara atık yağlarımızı teslim ederek geleceğimize sahip çıkalım" dedi.

        Öte yandan, Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün konu ile ilgili yazısında Atık Yağların Kontrolü yönetmeliği çerçevesinde yönetmeliğin 4. Maddesi uyarınca Bakanlığın yetkilendirilmiş kuruluşu olarak Tekirdağ genelinde yağ toplama faaliyetini 5 yıl boyunca "TAYSPED Lojistik A.Ş." ile sürdüreceği, "SE Petrol Ürünleri Nakliye ve Satıcılığı A.Ş." ile ilişiği kalmadığı bilgisi verilirken, 41 R 4474, 41 R 4475, 41 R 4476, 41 R 4477, 41 R 4782, 41 R 4783, 41 R 4784, 41 R 4785, 41 R 4786, 41 R 0918 ve 41 R 3932 plakalı araçların atık motor ve şanzıman ve yağlama yağlarını, Petrol Sanayi Derneği İktisadi İşletmesi (PETDER) adına toplama yetkisi bulunmadığını, bu plakalı araçların yağ toplama yetkisinin olmadığı, ayrıca belirtilen araçların yağ topladığının tespiti halinde gerekli idari işlem yapılacağı kaydedildi.

        (HLD-SO-Y)

        27.02.2017 10:45:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler